Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 110 najnovší komentár dnes 10:37
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 110 najnovší komentár dnes 10:37
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 29 najnovší komentár včera 17:52
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 282 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 110 najnovší komentár dnes 10:37
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Starostove rezy +fotopostup
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej +video
-
Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
-
Malý ražný chlebík
-
Domáca čokoláda na dubajský spôsob s chrumkavým sezamom +fotopostup
-
Krupoto s bravčovým stehnom
-
Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
Ďakujem za odpoveď ...rozumiem, otázka však smerovala na tých, ktorý dodržiavajú pôst.
Tak tak .ja som mal chut na kasu s pivom a veru som si dal .a nebudem si nic odopierat kvoli nejakym zvyklostiam
moja rec
Ja napisem o sebe...My nemame vo zvyku v case adventnom sa postit. Jedine, co my robime, tak az na Stedry den sa snazime trochu obmedzit od dobrot a masa.
Myslim, ze katolicka cirkev ani nepredpisuje nejaky post v tomto obdobi. Greckokatolicka myslim, ze ano. Ale to neviem iste. Ine vierovyznania neviem, ake maju v tom pravidla....
Inak, myslim, ze trochu striedmosti neuskodi nikomu, ci veriacim, ci neveriacim.
Pre mna osobne, je skor "postom", ak by som obmedzila sladkosti. Tym viac "trpim", ako keby som nemala jest maso.
Prajem hlavne pokoj v dusi a mierne spomalenie tempa, lebo vsetci strasne stale surime, ponahlame, predbiehame. Aj o tom moze byt Advent.
Ďakujem za komentár, skúsenosti aj otázku, ako dieťa som bola s láskou odchovaná na babinkiných dedinských rezňoch, a boli časy keď som si živočíšne produkty vybrala nekonzumovať, pre mňa som mala tak bližšie sama k sebe k svojej duši, keď som sa stravovala vegetariánsky, ale moje telo sa rozhodlo, že vitálne bude keď to mäso budem zaraďovať do stravy a keďže tento rok bol pre mňa výzvou ...pre mňa ten pôst súvisí so stíšením sa do seba...s pokorou k životu, k láske ..kultivácii ľudských cnosti, ktoré máme všetci viac či menej rozvinuté v sebe, takže ide mi o inšpiráciu nejdem tu nikoho presviedčať nech neje mäso ak ho to robí šťastným a spokojným lebo každého napĺňa niečo iné akurát celý rok sa tak človek rozptyluje a zahlcuje všetkým ostatným a teraz je ten čas dať si priestor na to na čom jednoducho skutočne záleží.
A veď , v zime sa treba aj trošku vykŕmiť, aby nás malo čo hriať:)
Musím sa priznať, že pôst nedržíme. Celkovo sa však snažím obmedzovať mäso ( z rôznych dôvodov ) aj keď nám všetkým veľmi chutí.
Aspom raz-dvakrát do týždňa máme rybu. Väčšina dní v týždni je bezmäsitá.
Dnes máme cestovinu s pečenou fetou a cherry paradajkymi. Na večeru bude fazuľová polievka. Zajtra mám na pláne ryžu so šošovicou, opečenou cibuľkou a navrch volské oko. Polievka bude asi cesnačka s opečeným chlebom.
Predvčerom sme mali "čínu" - opečené rezance so zeleninou ( stirfry ). Pokvápané tmavou sójovou omáčkou.
Cestoviny so zeleným pestom. Hubové rizoto. Falafel - cícerové fašírky.
A každý deň zeleninový šalát.
Ak pozrieš @blissofplants , tu na Vareche, nájdeš tam kopec krásnych vegetariánskych receptov.
Dúfam, že som trochu pomohla s nápadmi. Pekný deň prajem.
Ďakujem za komentár 🙂
Ďakujem za inšpiráciu na recepty...pozriem ja tak obmieňať variácie zemiakov, grenadír, cestoviny, zeleninové polievky, pekný deň 🙂🌞