Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 28 najnovší komentár včera 22:15
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 28 najnovší komentár včera 22:15
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 119 najnovší komentár 1. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 28 najnovší komentár včera 22:15
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
Sviatočné dozvuky: 10 tipov, čo navariť zo zvyšku údeného. Stačí kúsok a každé jedlo dostane hneď iný šmrnc
Ďakujem za odpoveď ...rozumiem, otázka však smerovala na tých, ktorý dodržiavajú pôst.
Tak tak .ja som mal chut na kasu s pivom a veru som si dal .a nebudem si nic odopierat kvoli nejakym zvyklostiam
moja rec
Ja napisem o sebe...My nemame vo zvyku v case adventnom sa postit. Jedine, co my robime, tak az na Stedry den sa snazime trochu obmedzit od dobrot a masa.
Myslim, ze katolicka cirkev ani nepredpisuje nejaky post v tomto obdobi. Greckokatolicka myslim, ze ano. Ale to neviem iste. Ine vierovyznania neviem, ake maju v tom pravidla....
Inak, myslim, ze trochu striedmosti neuskodi nikomu, ci veriacim, ci neveriacim.
Pre mna osobne, je skor "postom", ak by som obmedzila sladkosti. Tym viac "trpim", ako keby som nemala jest maso.
Prajem hlavne pokoj v dusi a mierne spomalenie tempa, lebo vsetci strasne stale surime, ponahlame, predbiehame. Aj o tom moze byt Advent.
Ďakujem za komentár, skúsenosti aj otázku, ako dieťa som bola s láskou odchovaná na babinkiných dedinských rezňoch, a boli časy keď som si živočíšne produkty vybrala nekonzumovať, pre mňa som mala tak bližšie sama k sebe k svojej duši, keď som sa stravovala vegetariánsky, ale moje telo sa rozhodlo, že vitálne bude keď to mäso budem zaraďovať do stravy a keďže tento rok bol pre mňa výzvou ...pre mňa ten pôst súvisí so stíšením sa do seba...s pokorou k životu, k láske ..kultivácii ľudských cnosti, ktoré máme všetci viac či menej rozvinuté v sebe, takže ide mi o inšpiráciu nejdem tu nikoho presviedčať nech neje mäso ak ho to robí šťastným a spokojným lebo každého napĺňa niečo iné akurát celý rok sa tak človek rozptyluje a zahlcuje všetkým ostatným a teraz je ten čas dať si priestor na to na čom jednoducho skutočne záleží.
A veď , v zime sa treba aj trošku vykŕmiť, aby nás malo čo hriať:)
Musím sa priznať, že pôst nedržíme. Celkovo sa však snažím obmedzovať mäso ( z rôznych dôvodov ) aj keď nám všetkým veľmi chutí.
Aspom raz-dvakrát do týždňa máme rybu. Väčšina dní v týždni je bezmäsitá.
Dnes máme cestovinu s pečenou fetou a cherry paradajkymi. Na večeru bude fazuľová polievka. Zajtra mám na pláne ryžu so šošovicou, opečenou cibuľkou a navrch volské oko. Polievka bude asi cesnačka s opečeným chlebom.
Predvčerom sme mali "čínu" - opečené rezance so zeleninou ( stirfry ). Pokvápané tmavou sójovou omáčkou.
Cestoviny so zeleným pestom. Hubové rizoto. Falafel - cícerové fašírky.
A každý deň zeleninový šalát.
Ak pozrieš @blissofplants , tu na Vareche, nájdeš tam kopec krásnych vegetariánskych receptov.
Dúfam, že som trochu pomohla s nápadmi. Pekný deň prajem.
Ďakujem za komentár 🙂
Ďakujem za inšpiráciu na recepty...pozriem ja tak obmieňať variácie zemiakov, grenadír, cestoviny, zeleninové polievky, pekný deň 🙂🌞