Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 368 najnovší komentár dnes 11:12
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 368 najnovší komentár dnes 11:12
- Dorenika: Linecké 9 najnovší komentár 11. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 368 najnovší komentár dnes 11:12
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 64 najnovší komentár 3. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Jogurtové placky VIDEO
-
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
-
Pochutnáte si: 13x nedeľný obed z bravčového stehna. Na prírodno, s omáčkou, aj ako obrátené rezne
-
TOP rebríčky: Obľúbené jedlá, jednoduché koláče aj sviatočné zákusky. Varte a pečte podľa najlepších receptov uplynulého mesiaca
-
Rebríček TOP 15: Syrové batôžky, vyprážané pirohy aj domáca zmrzlina. Pozrite si najsledovanejšie májové videorecepty
-
Čistý pôžitok: 14 spôsobov, ako si vychutnať čerstvé jahody. Tieto nepečené dobroty vám nedajú spať
-
Recepty na domáci termix: Najjednoduchší len z 3 surovín, aj taký, ktorý chutí ako za starých čias
-
Víkendový koláč: 11x čerešňová bublanina, klasika, ktorá nás nikdy neomrzí
Ďakujem za odpoveď ...rozumiem, otázka však smerovala na tých, ktorý dodržiavajú pôst.
Tak tak .ja som mal chut na kasu s pivom a veru som si dal .a nebudem si nic odopierat kvoli nejakym zvyklostiam
moja rec
Ja napisem o sebe...My nemame vo zvyku v case adventnom sa postit. Jedine, co my robime, tak az na Stedry den sa snazime trochu obmedzit od dobrot a masa.
Myslim, ze katolicka cirkev ani nepredpisuje nejaky post v tomto obdobi. Greckokatolicka myslim, ze ano. Ale to neviem iste. Ine vierovyznania neviem, ake maju v tom pravidla....
Inak, myslim, ze trochu striedmosti neuskodi nikomu, ci veriacim, ci neveriacim.
Pre mna osobne, je skor "postom", ak by som obmedzila sladkosti. Tym viac "trpim", ako keby som nemala jest maso.
Prajem hlavne pokoj v dusi a mierne spomalenie tempa, lebo vsetci strasne stale surime, ponahlame, predbiehame. Aj o tom moze byt Advent.
Ďakujem za komentár, skúsenosti aj otázku, ako dieťa som bola s láskou odchovaná na babinkiných dedinských rezňoch, a boli časy keď som si živočíšne produkty vybrala nekonzumovať, pre mňa som mala tak bližšie sama k sebe k svojej duši, keď som sa stravovala vegetariánsky, ale moje telo sa rozhodlo, že vitálne bude keď to mäso budem zaraďovať do stravy a keďže tento rok bol pre mňa výzvou ...pre mňa ten pôst súvisí so stíšením sa do seba...s pokorou k životu, k láske ..kultivácii ľudských cnosti, ktoré máme všetci viac či menej rozvinuté v sebe, takže ide mi o inšpiráciu nejdem tu nikoho presviedčať nech neje mäso ak ho to robí šťastným a spokojným lebo každého napĺňa niečo iné akurát celý rok sa tak človek rozptyluje a zahlcuje všetkým ostatným a teraz je ten čas dať si priestor na to na čom jednoducho skutočne záleží.
A veď , v zime sa treba aj trošku vykŕmiť, aby nás malo čo hriať:)
Musím sa priznať, že pôst nedržíme. Celkovo sa však snažím obmedzovať mäso ( z rôznych dôvodov ) aj keď nám všetkým veľmi chutí.
Aspom raz-dvakrát do týždňa máme rybu. Väčšina dní v týždni je bezmäsitá.
Dnes máme cestovinu s pečenou fetou a cherry paradajkymi. Na večeru bude fazuľová polievka. Zajtra mám na pláne ryžu so šošovicou, opečenou cibuľkou a navrch volské oko. Polievka bude asi cesnačka s opečeným chlebom.
Predvčerom sme mali "čínu" - opečené rezance so zeleninou ( stirfry ). Pokvápané tmavou sójovou omáčkou.
Cestoviny so zeleným pestom. Hubové rizoto. Falafel - cícerové fašírky.
A každý deň zeleninový šalát.
Ak pozrieš @blissofplants , tu na Vareche, nájdeš tam kopec krásnych vegetariánskych receptov.
Dúfam, že som trochu pomohla s nápadmi. Pekný deň prajem.
Ďakujem za komentár 🙂
Ďakujem za inšpiráciu na recepty...pozriem ja tak obmieňať variácie zemiakov, grenadír, cestoviny, zeleninové polievky, pekný deň 🙂🌞