Diskusie
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár dnes 06:05
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 85 najnovší komentár včera 22:30
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár včera 19:25
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár dnes 06:05
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 85 najnovší komentár včera 22:30
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 6 najnovší komentár včera 19:25
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 85 najnovší komentár včera 22:30
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 45 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár dnes 06:05
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 1 najnovší komentár včera 19:25
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Bez kysnutia a namiešaný za pár minút. Upečte si výborný syrový chlieb s bylinkami VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
13 zákuskov z odpaľovaného cesta: Natrénujte si venčeky, veterníky či netradičný krémeš, aby to na Veľkú noc bolo dokonalé!
-
Voňavá dobrota: 12x ražniči, perfektný obed z rúry. Stačí len ponapichovať a upiecť
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Najlepšie aprílové videá: Karfiolové placky bez predvárania, rýchly syrový chlebík aj salámová roláda na Veľkú noc
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Chutné inšpirácie: Polievky, mäso aj cestovinové rýchlovky. Vyberajte z našej ponuky, čo variť tento týždeň
Ďakujem za odpoveď ...rozumiem, otázka však smerovala na tých, ktorý dodržiavajú pôst.
Tak tak .ja som mal chut na kasu s pivom a veru som si dal .a nebudem si nic odopierat kvoli nejakym zvyklostiam
moja rec
Ja napisem o sebe...My nemame vo zvyku v case adventnom sa postit. Jedine, co my robime, tak az na Stedry den sa snazime trochu obmedzit od dobrot a masa.
Myslim, ze katolicka cirkev ani nepredpisuje nejaky post v tomto obdobi. Greckokatolicka myslim, ze ano. Ale to neviem iste. Ine vierovyznania neviem, ake maju v tom pravidla....
Inak, myslim, ze trochu striedmosti neuskodi nikomu, ci veriacim, ci neveriacim.
Pre mna osobne, je skor "postom", ak by som obmedzila sladkosti. Tym viac "trpim", ako keby som nemala jest maso.
Prajem hlavne pokoj v dusi a mierne spomalenie tempa, lebo vsetci strasne stale surime, ponahlame, predbiehame. Aj o tom moze byt Advent.
Ďakujem za komentár, skúsenosti aj otázku, ako dieťa som bola s láskou odchovaná na babinkiných dedinských rezňoch, a boli časy keď som si živočíšne produkty vybrala nekonzumovať, pre mňa som mala tak bližšie sama k sebe k svojej duši, keď som sa stravovala vegetariánsky, ale moje telo sa rozhodlo, že vitálne bude keď to mäso budem zaraďovať do stravy a keďže tento rok bol pre mňa výzvou ...pre mňa ten pôst súvisí so stíšením sa do seba...s pokorou k životu, k láske ..kultivácii ľudských cnosti, ktoré máme všetci viac či menej rozvinuté v sebe, takže ide mi o inšpiráciu nejdem tu nikoho presviedčať nech neje mäso ak ho to robí šťastným a spokojným lebo každého napĺňa niečo iné akurát celý rok sa tak človek rozptyluje a zahlcuje všetkým ostatným a teraz je ten čas dať si priestor na to na čom jednoducho skutočne záleží.
A veď , v zime sa treba aj trošku vykŕmiť, aby nás malo čo hriať:)
Musím sa priznať, že pôst nedržíme. Celkovo sa však snažím obmedzovať mäso ( z rôznych dôvodov ) aj keď nám všetkým veľmi chutí.
Aspom raz-dvakrát do týždňa máme rybu. Väčšina dní v týždni je bezmäsitá.
Dnes máme cestovinu s pečenou fetou a cherry paradajkymi. Na večeru bude fazuľová polievka. Zajtra mám na pláne ryžu so šošovicou, opečenou cibuľkou a navrch volské oko. Polievka bude asi cesnačka s opečeným chlebom.
Predvčerom sme mali "čínu" - opečené rezance so zeleninou ( stirfry ). Pokvápané tmavou sójovou omáčkou.
Cestoviny so zeleným pestom. Hubové rizoto. Falafel - cícerové fašírky.
A každý deň zeleninový šalát.
Ak pozrieš @blissofplants , tu na Vareche, nájdeš tam kopec krásnych vegetariánskych receptov.
Dúfam, že som trochu pomohla s nápadmi. Pekný deň prajem.
Ďakujem za komentár 🙂
Ďakujem za inšpiráciu na recepty...pozriem ja tak obmieňať variácie zemiakov, grenadír, cestoviny, zeleninové polievky, pekný deň 🙂🌞