Orechové rezy
Orechové rezy

Žerbó koláčik videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, včera 18:27

Veľmi jednoduchý a chutný krehký koláčik s orechmi, lekvárom a čokoládou. Keďže je trvanlivý, je veľmi obľúbený na sviatky a oslavy. Ja ho Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý a chutný krehký koláčik s orechmi, lekvárom a čokoládou. Keďže je trvanlivý, je veľmi obľúbený na sviatky a oslavy. Ja ho pripravujem vždy už pár dní vopred, lebo čím dlhšie stojí, tým je lepší ;-)
Zdroj: Youtube

35 minút
na 180 °C
Žerbó koláčik (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
100 g
250 g
250 g
2 ks
15 g
1 bal.
1/2 KL
Plnka:
700 g (marhuľový, višňový)
200 g mleté
z 1 citróna
Čokoládová poleva:
200 ml
200 g (min. 50 %)




Postup

  1. 1

    Z udaných surovín si vypracujeme pomerne mäkké cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti. Každé cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, u mňa 38x28 cm.

  2. 2

    Na plech s papierom dáme 1 plát cesta, natrieme hrubo redším lekvárom a posypeme mletými orechmi. Orechy posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a zakryjeme druhým plátom cesta. Aj toto cesto natrieme lekvárom, posypeme orechmi a citrónovou kôrou. Zakryjeme tretím cestom, popicháme špajdľou a koláč upečieme na 180 °C, pečieme cca 35 minút. Upečený koláč necháme celkom vychladnúť.

  3. 3

    Čokoládovú polevu si pripravíme veľmi jednoducho. Sladenú smotanu na šľahanie ohrejeme a následne dáme do nej nalámanú horkú čokoládu. Miešame dovtedy, kým sa čokoláda celkom nerozpustí a dostaneme hladkú masu. Polevu natrieme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.

  4. 4

    Koláčik krájame na kocky, alebo obdĺžniky obľúbenej velkosti. Odporúčam ho nechať aspoň 2 dni postáť, lebo tie chute sa musia prepojiť a cesto postáť. Je to jednoducho koláčik, ktorému keď doprajete trochu času, tak sa vám odmení svojou fantastickou chuťou a krehkosťou ;-)

    Žerbó koláčik (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Žerbó koláčik (videorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

eruska25
Krásne Žerbó. Čo ma najviac zaujalo na tomto recepte je, že sem nejde droždie. Parádne, určite ho upečiem. Už aj viem kedy. Keď pôjdeme za dcérou do zahraničia, lebo ona Žerbó miluje.
zolik
@eruska25 (28.10.2024 19:43)
Aj ja Žerbó milujem a tiež som v zahraničí. Nemáš ma po ceste? Že by si mi kúsok z tohto fantastického koláča odkrojila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia