Zelená frankfurtská omáčka
Foto: Shutterstock
Duckefett
Je to jednoduchá omáčka a patrí medzi regionálne špeciality v severnom Hesensku v Nemecku. Pripravuje sa zo slaniny, cibule, kyslej smotany. Podáva sa často so zemiakmi alebo zemiakovými knedľami. Vzhľadom k zloženiu bola dlho považovaná za jedlo chudobných.
Skordalia
Foto: Shutterstock
Cacík alebo tzatziki
Foto: Shutterstock
Avgolemono
Foto: Shutterstock
Fritessaus
Foto: Shutterstock
Mujdei
Foto: Shutterstock
Chrenovina (khrenovina)
Foto: Shutterstock
Salvitxada
Foto: Shutterstock
Salsa romesco
Foto: Shutterstock
Café de Paris Sauce
Foto: Shutterstock
Köttbullar sås
Foto: Shutterstock
Zaujímavosti o základných druhoch omáčok vo francúzskej kuchyni sa dozviete v článku Grandes sauces basiques – veľké základné omáčky vo francúzskej kuchyni
Veľký prehľad talianskych omáčok nájdete v článku 9 talianskych omáčok k mäsu i cestovinám
Informácie o omáčkach z Veľkej Británie si prečítate v článku 12 najznámejších omáčok v britskej kuchyni
Zdroj: www.wikipedia.org
Diskusia k článku