Patizónové fašírky s omáčkou tzatziki
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 18. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredne veľký |
|
200 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
2-3 PL |
|
2 strúčiky rozotretý |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na opekanie |
|
Na omáčku: | |
1 ks |
|
2 tégliky |
|
|
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Patizón očistíme, nastrúhame na veľké dlhé rezance. Mierne osolíme, necháme chvíľu postáť a potom vytlačíme prebytočnú tekutinu. Dáme do veľkej misy, pridáme na malé kocky pokrájanú mozzarellu, vajcia, múku, rozotrený cesnak a nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Na záver okoreníme čerstvým mletým korením a strúhaným parmezánom. Až potom zmes ochutnáme, či je dosť slaná, lebo parmezán je už dosť aromatický a slaný. Ak sa nám zdá zmes riedka, zahustíme ju strúhankou.
- 2
Tvarujeme ploché karbonátky, obalíme ich v strúhanke a opečieme v tenkej vrstve oleja dozlatista. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Podávame s opečeným chlebom a omáčkou tzatziki a zeleninovým šalátom.
- 3
Omáčka: Nastrúhame ošúpanú uhorku na rezance, mierne osolíme a necháme postáť. Vytlačíme prebytočnú šťavu. Zmiešame s hustým bielym jogurtom. Podľa chuti pridáme prelisovaný cesnak, dve lyžice bieleho vínneho octu, soľ a čierne mleté korenie, nasekaný kôpor a trochu olivového oleja. Všetko dobre premiešame. V chladničke necháme dve hodiny postáť, aby sa rozložili chute a až potom prípadne ešte dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu