Foto: mariana33
Takto ma to naučila moja svokra. Mne sa dlho nedarila. Je to rýchle a tá chuť:o)
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Všetky suroviny by mali mať rovnakú teplotu.
-
2
V miske najskôr dobre rozšľaháme žĺtok cca.1min. Potom po kvapkách pridávame olej aby sa nám spojil zo žĺtkom. Keď sa začne zmes spájať, môžme liať smelšie. Pridáme horčicu a nakoniec osolíme.
-
3
Takto pripravená majonéza sa dá použiť do šalátov, ale ľahko sa dá upraviť na tatarku. Do majonézy pridáme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhanú kyslú uhorku, trochu horčice, soľ a ml.č.korenie. To je iná mňamka.
mama to testovala a tá bez bielka sa jej skôr pokazila v chladničke, čisto žĺtková vraj až mesiac...no ale tak dlho u nás nikdy nevydrží...:o)))
Tá majonéza vyzerá úžasne, vyskúšam ju ešte dnes.
Vůbec se mi nechce kvůli majonéze špinit mixér. A navíc, je to takový rituál - i když jsem pohan nekřtěný, ateista a pánaboha nepotřebuju, když peču chleba, udělám nad ním křížek. :-)
Salmonelóza nesúvisí s čerstvosťou vajíčok. Buď tam je alebo nie je, Nachádza sa na škrupine. Veľkochovy sú pravidelne kontrolované, domáce nie. Treba zachovať hlavne hygienu.
Postup výborný...podarila sa.