Foto: peta5
Ako už názov napovedá, recept pochádza z Frankfurtu a na zelený štvrtok nesmie chýbať v žiadnej domácnosti vo Frankfurte a okolí. Je príjemne osviežujúca Zobraziť celý popisAko už názov napovedá, recept pochádza z Frankfurtu a na zelený štvrtok nesmie chýbať v žiadnej domácnosti vo Frankfurte a okolí. Je príjemne osviežujúca a chutí nielen cez veľkonočné sviatky, ale aj v lete, keď je horúco a neviete čo s bylinkami zo záhrady. Velikán Goethe ju vraj nadovšetko zbožňoval. Tak sa nechajte inšpirovať...
príprava
Postup
-
1
Toto sú najčastejšie používané druhy byliniek, ktoré tu pár dní dopredu predávajú ako hotovo balené v potravinách. Myslím že keď nemáte presnú zostavu svet sa nezrúti, kedže som sa o recepte rozprávala s viacerými gazdinkami, niektoré zamenili nejaký ten druh, avšak všetky sa zhodli že kôpor teda rozhodne nie. Tu prikladám foto byliniek, ak ich nepoznáte podľa názvov ktoré som uviedla, tak snáď foto viac napovie.
-
2
Nachystám si všetko čo potrebujem. Niektoré gazdinky dávajú namiesto jogurtu kefír, už som aj takúto obmenu koštovala a bola super. Ale teraz som chcela pridať recept čo najviac origoš :)
-
3
Bylinky si umyjeme a upravíme podľa potreby. Ja som napr. ostrihala zbytočne dlhé stonky z petržlenovej vňate. Potom ich dáme do misky, pridáme smotanu, jogurt a mixujeme ponorným mixérom až kým nám nevznikne krásne zelená omáčka. Pridáme soľ, korenie, horčicu, zamiešame a dáme do chladničky minimálne na dve hodiny odstáť. Takto nejak.. Podávame s varenými zemiakmi a s vajíčkami uvarenými natvrdo. Niektorí časť vajec nasekajú nadrobno a zamiešajú do omáčky. Ostatné potom servírujú s omáčkou a zemiakmi.
@gabriele vyborne si to vystihla, ved som aj ja pisala ze gazdinky si to kombinuju ako im zahrada da, alebo teda v mojom pripade obchod, avsak vsetky svorne zavrhuju ten nestastny kôpor, neviem preco
@mijaita tej horcice som zabudla napisat tak 1 PL,,,
@micanela skus zahradku alebo v obchode nejake bylinky,,, resp. ked budes mat niekedy zopar ˝buriniek˝ poruke aspon mas inspiraciu