Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa fotorecept

ajuska155 - fotkaajuska155, 10. júla 2010
Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa (fotorecept)
Foto: ajuska155

Ked sa nám nechce do Ikei , musí prísť Ikea k nám :D:D:D:D

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Mäsové guľky :
1 čl
1 kg
3 strúčiky
Ikea omáčka:
3 PL
1 kocka
3 dcl
3 dcl
3 PL
1 čl
70 g




Postup

  1. 1

    Mäsko si nakoreníme a osolíme , formujeme z neho gulky ktoré obaluje v hladkej múke .

    Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Gulky dávame na rozpálený olej a pražíme asi 10 minút

    Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vypražení vazerajú takto :D

    Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na masle si speníme múku a prileje už vo vlažnej vode rozpustený bujon a mlieko povaríme a dochutíme sojovou omáčkou , muškátovým orieškom a varíme až kým omáčka neprevrie .

    Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už nám ostáva vypražiť hranolky alebo udusiť si zemiaky ,kto ako má rád a podávať s brusnicovým džemom.

    Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!!!

    Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mamatata2
Ajuška, nádhera. Tie guličky z Ikea boli veľmi chutné a raz som ich aj kúpila mrazené, ale do BA sa dostanem málokedy. Tak vyskúšam Tvoj recept.
sovka62
Priznám sa, že som to ešte nejedla, jedlá z mletého mäsa jem len vtedy, ak ich pripravím sama. Ale vnučky ospevujú Kotbular ako najlepšie jedlo na svete. Tak už len zistím, ako to v tej Ikeii jedávajú, na omáčku a brusnice to veľmi nevidím, skôr by som si tipla, že len s hranolkami, ale to je jedno, hlavná vec, že je na svete recept na tie guľky. Naozaj veľmi ďakujem.
ajuska155
@sovka62 som rada ze recept potešil a dúfam že poteší aj tvoje vnučky a tie gulky sú také výnimočné hlavne vdaka tej omáčke a brusniciam
zitar
u nás mleté mäso ide, takže pre mňa fajn receptík
chapona
geniálne dobré, robila som bez hranoliek a bez brusnicového džemu (ten sme doma nemali), ja do omáčky pridávam šľahačk.smotanu = Tvoja omáčka je vynikajúca = treba jej urobiť vždy véééľmi veľa:))
1x jamama
maartina
omáčka je famóóózna, nevedeli sme sa jej dojesť :) ...doposiaľ som robievala podľa jedného receptu z Dobrého jedla, tá nám veľmi chutila, no vyskúšala som túto a môžem povedať, že je ešte o čosi lepšia. Guľky som mala tentokrát ako polotovar z Lidla a chutili nám viac ako tie z Ikea ...piekla som ich v rúre na plechu s papierom na pečenie s troškou oleja :)
sovka62
@ajuska155 , guľky som nakoniec kúpila mrazené v Lidli (ako železnú rezervu keď nebudem stíhať). Dnes som vnučkám navrhovala, že im ich zajtra spravím s hranolkami, ale oni ich bez omáčky nechcú, len brusnice si neprajú (a ja som si tvoj recept pamätala, ale nevedela som, či tam je i omáčka).
Takže ešte raz veľmi pekne ďakujem a tú omáčku vyskúšam, hádam budú spokojné, lebo doma im vraj robia omáčku z prášku z Ikeii!!!!???, ale to vraj nie je ono. Rozhodne dám vedieť, ako sme dopadli, asi pozajtra, lebo keď nemám omáčku, na zajtra sme sa dohodli na inom obede.
rado2026
Dnes prídu mladí, mali sme ísť do Ikei, no toto je super náhrada :-)
versev
Super, som rada, že som našla aj tento recept, lebo ja som ich robila v nedeľu - môj vnúčik ich má tiež veľmi rád, ale pridávam, že omáčku som robila takto : nastrúhala som polovicu stredne veľkého zeleru a zaliala zarovno vodou a uvarila som ho do mäkk, potom som ho rozmixovala a pridala všetko čo je napísané v tomto recepte iba múky podľa potreby, lebo po rozmixovaní je to dosť husté a tá omáčka sa mi zdala najviac podobná tej v ikei a namiesto brusnicového džemu môže byť kľudne ríbezľový.
taktak
nechutia sice presne ako tie z IKEA ale su naozaj dobre;) -dobry receptík