Králičí tokáň
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...
Voňavá hubová omáčka so šampiňónmi
Po fašiangových hostinách a zabíjačkových hodoch som dostal chuť na niečo bezmäsité....
Moja zapražená jucha
Regionálna tradičná pôstna kyslá polievka z juchy – šťavy z kyslej kapusty....
Guláš z hovädziny
Hovädzie mäso nakrájané na kocky a naložené v troche oleja, soli, rasci, mletom čiernom...
Marmeláda z pomarančov
Dostali sme bedničku pomarančov od kamaráta, čo má pomarančové háje....
Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....
Paradajková polievka s haluškami a so syrom
Pre tých, ktorí majú radi polievky. Je rýchla a výborná, deti ju milujú...
Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....
Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....
Cestoviny s omáčkou z kuriatok
Tento recept mám ešte z januára 2018, kedy som v arizonskej Peorii kúpil nie celý „funt“ čerstvých húb kuriatok za vyše 40 €....
Falošná Tarhana polievka (Yalancı Tarhana çorbası)
Skvelá turecká polievka, ktorú má rád najmä môj starší syn....
Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....
Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....
Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....
Teplý šalát zo strukovej fazuľky
Takto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám....
Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi
Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.
Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami
Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule....
Rýchla večera vegan chilli sin carne
Nie vždy sa nájde čas na zdĺhavé varenie. Tento receptík “čo dom dal” som stihla do...
Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....
Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...
Zemiaky na kyslo s vôňou húb
...alebo aj zemiaky „tokajúceho tetrova hlucháňa, či hlucháňa lesného“....
Krémová zemiaková polievka (Patates çorbası)
Turecké polievky sú zvyčajne veľmi jednoduché a z celkom obyčajných surovín. Táto patrí medzi naše obľúbené....
Kuracie prsia na šampiňónoch
Potrebné suroviny: šampiňóny nakrájame na plátky, kuracie prsia na rezance...
Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....
Džgance
Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila....
Čierne špagety so sardelami a sušenými paradajkami
Dostala som od kamarátky čierne špagety, tak som uvažovala, čo s nimi a vyšlo mi...
Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...