Polievka z čerstvého špenátu s vajíčkom fotorecept
Foto: katka512
Keby som jedného dňa nedostala od kamarátky Janky celú tašku čerstvého špenátu, nedostala by som sa ku tomuto receptu. A to by bola Zobraziť celý popisKeby som jedného dňa nedostala od kamarátky Janky celú tašku čerstvého špenátu, nedostala by som sa ku tomuto receptu. A to by bola naozaj škoda :). Zároveň sa mi konečne podarilo urobiť polievku, ktorú som milovala za čias, keď som mala na starosti reštauráciu. Ďakujem!
Postup
-
1
Čerstvý špenát poriadne vyumývajte.
-
2
V prípade, že ste si medzičasom čerstvý špenát už zamrazili, vytiahnite si ho z mrazničky :).
-
3
Na olivovom oleji opražte nakrájanú cibuľu do sklovita. Pretlačte do cibuľky cesnak, 3x premiešajte a hneď (aby cesnak nezhorkol) pokračujte na ďalší bod.
-
4
Pridajte špenát (nemusí byť úplne rozmrazený).
-
5
Zalejte vodou podľa potreby (jasné, ak máte vývar, tak je to ešte lepší variant, ale bujón tam určite nedávajte). Dochutíme soľou a čiernym korením podľa potreby.
-
6
Ručným mixérom trochu "rozbite" špenátové listy, ale toto nie je recept na krémovú špenátovú polievku, preto špenát v tomto recepte nerozmixujte úplne.
-
7
Pridáme vajíčka - ja mám rada, keď viem do vajíčka aj zakúsnuť, ale môžete vajíčka pred naliatím aj rozhabarkovať.
-
8
Ja pridávam do polievky trochu mlieka, ale príjemnou alternatívou je aj smotana na šľahanie. Nezvyknem minúť celý kelímok a preto "v rámci šetrenia" pridám mlieko :). Na chuti mi to neuberie. POZNÁMKA: V prípade intolerancie na laktózu - ak tento krok vynecháte, vôbec nič sa nestane.
-
9
Zahustíme Solamylom rozhabarkovaným vo vode.
-
10
Aj keď na tento recept som prišla sama, výsledkom je presne tá špenátová polievka, akú sme servírovali v reštaurácii :). Na zdravíčko!
Diskusia k receptu