Brokolicová polievka s mangoldom a hubami
Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...
Cestoviny s pestom z mrkvovej vňate
Väčšina ľudí vňať mrkvy vyhadzuje. Tá pritom obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a dá sa používať...
Vegetariánsky stroganov
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Seitan môžete použiť aj kúpený, ja som si vyrobila vlastný....
Lekvár z mirabeliek
Lekvár na rýchlu spotrebu do palaciniek, jogurtov, koláčov a na chlebík....
Ryžový srnčí chrbát
Letná večera alebo pohostenie pre deti aj dospelých môže mať aj iný charakter ako koláč....
Hlivová omáčka
Keďže zostalo veľa ryže zo včera tak recept na hlivovú omačku. Hlivu umyjeme očistíme a nakrájame na...
Špagety s hráškom a so šunkou
Špagety sú veľmi vďačnou cestovinou. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a veľmi rýchlo. A...
Prívarok z fazuľkových strukov so shimeji hubami
Prívarky ma sprevádzajú už krátko od narodenia. Jedným z nich je zo skorej luskovej (strúčikovej) fazuľky, ktorú po mojej babičke aj ja nazývam šesť týždňová....
Cestoviny s bazalkovým tofu
Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...
Rýchly malinový lekvár
Pripraviť lekvár nemusí byť o dlhom varení. Ponúkam rýchlovku, ktorá poteší.
Jarný zemiakový šalát
Zemiakový šalát sa nemusí spájať iba s majonézou a rezňami. Dá sa pripraviť aj s jarnou...
Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...
Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....
Zeleninový zázrak na chrípku
Rýchly recept na zeleninovú polievku, keď na človeka niečo lezie.
Zeleninová polievka
Pre veľkých aj malých milovníkov polievok, prekvapí svojou chuťou.
Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...
Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
Jahodový džem
Nezaberie veľa z vášho času, určite odporúčam pripraviť. Potešíte milovníkov džemu...
Zemiakový šalát s kurkumovou zálievkou
Zemiakových šalátov je veľmi veľa druhov. Zmenu urobí aj kurkuma, ktorá sa u nás používa čoraz častejšie. A oprávnene....
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....
Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...
Mexické tortily
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, podlejeme trochou vody...
Slepačí vývar z domácej sliepky s domácimi rezancami
Výborný vývar z domácich surovín a k tomu domáce rezance. Ruku na srdce, kto by...
Kuracie mäso s pórom
Pri hovore s dcérou, ktorá robí šéfku jednej kuchyne, som sa zmienil, že mám na záhrade veľké póry, nech poradí nejaký recept....
Škoricové cestoviny
Zmena nezaškodí. Sladké cestoviny sa robia dávno a na rôzne spôsoby. Ale skúsili ste už škoricové cestoviny?...
Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.
Ryžová polievka so špargľou a hráškom
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je...