
Perkelt z kuracích pŕs do plaviek
S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....

Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...

Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...

Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

Rybacie filé na cesnaku a chrene
Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....

Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....

Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....

Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...

Kuracie mäso s pórom
Pri hovore s dcérou, ktorá robí šéfku jednej kuchyne, som sa zmienil, že mám na záhrade veľké póry, nech poradí nejaký recept....

Ostré mäso na hriankach
Rýchlo hotové a návšteva bude nadšená. Radosť urobí aj vám na večeru, pokiaľ máte radi...

Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.

Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....

Dusené filé na karí a zázvore
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...

Kuracie mäso s brokolicou a cestovinami
Uvariť všetko v jednej nádobe je veľmi lákavé. Jedlo je obyčajne pripravené veľmi rýchlo a pri...

Pak choi s hlivou ustricovou
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....

Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....

Rybacia fileta na fazuľke
Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

Pečeň pre záhradkára i zajačiara
Je to už dávno, keď som sa na našej záhradke na Furči v mojich rodných Košiciach venoval aj chovu zajacov. Často ich bolo aj okolo stovky a tak som ich pečeň pripravoval v rôznych kombináciách....

Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?

Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...

Bok choy ako príloha
Trvalo mi dlho, než som si zvykol na zeleninové prílohy a nahradil ich za cestoviny, zemiaky a ryžu....

Hovädzí stroganov
Kúsok dobrého mäsa, zopár ingrediencií a máte výborne jedlo na stole.

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.

Fazuľka s vajíčkami
Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.

Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....

Dusené šampiňóny portobello a biele shimeji s nivou
Huby bársakého druhu i počtu, ale hlavne čerstvé a z okolia mojich rodných Košíc vlastnoručne nazbierané, boli a už asi aj navždy ostanú moja vášeň a záľuba!...

Omeleta s brokolicovou náplňou
Omeleta je rýchlo pripravený pokrm. Čo tak ozvláštniť ju brokolicou?

Špagety s pórom
Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...