Národné kuchyne

Podrobnejšie členenie

Africká kuchyňa 13 fotoreceptov
Anglická kuchyňa 392 fotoreceptov
Arabská kuchyňa 86 fotoreceptov
Ázijská kuchyňa 121 fotoreceptov
Balkánska kuchyňa 240 fotoreceptov
Baltická kuchyňa 1 fotorecept
Česká kuchyňa 835 fotoreceptov
Čínska kuchyňa 78 fotoreceptov
Flámska kuchyňa 8 fotoreceptov
Francúzska kuchyňa 277 fotoreceptov
Grécka kuchyňa 75 fotoreceptov
Holandská kuchyňa 66 fotoreceptov
Indická kuchyňa 94 fotoreceptov
Írska kuchyňa 1 fotorecept
Japonská kuchyňa 30 fotoreceptov
Juhoamerická kuchyňa 67 fotoreceptov
Juhoeurópska kuchyňa 63 fotoreceptov
Kórejská kuchyňa 10 fotoreceptov
Maďarská kuchyňa 639 fotoreceptov
Mexická kuchyňa 94 fotoreceptov
Nemecká kuchyňa 97 fotoreceptov
Poľská kuchyňa 49 fotoreceptov
Rakúska kuchyňa 113 fotoreceptov
Rumunská kuchyňa 1 fotorecept
Ruská kuchyňa 75 fotoreceptov
Severoamerická kuchyňa 212 fotoreceptov
Severoeurópska kuchyňa 24 fotoreceptov
Škandinávska kuchyňa 35 fotoreceptov
Slovenská kuchyňa 9085 fotoreceptov
Španielska kuchyňa 80 fotoreceptov
Stredoeurópska kuchyňa 835 fotoreceptov
Taiwanská kuchyňa 1 fotorecept
Talianska kuchyňa 529 fotoreceptov
Thajská kuchyňa 39 fotoreceptov
Turecká kuchyňa 217 fotoreceptov
Vietnamská kuchyňa 6 fotoreceptov
Západoeurópska kuchyňa 145 fotoreceptov
Židovská kuchyňa 36 fotoreceptov


Národné kuchyne (iba fotorecepty)

prazdny

Výborný cesnakový trhací chlebík

Chlieb

Miluješ cesnak tak ako ja? Tak práve pre teba je tento recept ako stvorený, alebo ako...

prazdny

Oplátková saláma

Dezerty

Zvýšili sa vám tortové oplátky a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto nepečenú sladkú salámu....

prazdny

Môj domáci chlebík

Chlieb

Môj domáci chlebík. Upečte si ho so mnou.

prazdny

Penový mrežovník

Koláče

Príprava nie je ťažká, ale chuť prekvapí a poteší veľkých aj malých.

prazdny

Pšenový nákyp so slivkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

prazdny

Slané syrové hviezdičky

Bezmäsité jedlá

Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu....

prazdny

Chlieb so sušenými slivkami

Chlieb

Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj...

prazdny

„Zebra koláč“ z maslových sušienok

Dezerty

V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...

prazdny

Naša silvestrovská kapustnica

Večera

Túto kapustnicu robíme každý rok na Silvestra, vyskúšajte, je výborná.

prazdny

Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom

Bezmäsité jedlá

Ponúkam recept podľa starých mám na obľúbené pirohy pre každú generáciu. Za starých čias to bolo...

prazdny

Pizzòccheri della Valtellina

Cestoviny

Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....

prazdny

Pesto di Carciofi (artičokové pesto)

Bezmäsité jedlá

Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....

prazdny

Kuracie prsné plátky so syrovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie prsné plátky so syrovou omáčkou, ryžou a hranolkami.

prazdny

Kakaová roláda z bielkov

Dezerty

Máte v chladničke zvyšné bielky? Odporúčam upiecť túto veľkú dobrotu.

prazdny

Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)

Koláče

Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....

prazdny

Vanilkové rožky a tyčinky

Dezerty

Tentoraz pridávam recept na obľúbené vanilkové rožky, ako ich kedysi piekli naše staré mamy a ktoré...

prazdny

Šišky, ktoré zvládne aj amatér

Hlavné jedlá

Moje prvé šišky, ktoré chutili výborne. Podľa postupu ich zvládneš urobiť aj ty :) Poďme...

prazdny

Pasta alla Norma

Cestoviny

Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....

prazdny

Tvarohové buchty s tvarohovou plnkou

Koláče

Buchty sú bez kysnutia a chuťou potešia každého.

prazdny

Išelské koláčiky (kolieska)

Dezerty

Za tieto úžasné kolieska vám ručím. Celá rodina si prsty oblizovala, odporúčam robiť hneď z dvojitej dávky, lebo zmiznú len taký fukot....

prazdny

Sušienkové rezy Twix

Dezerty

Pre milovníkov karamelu, rezy chuťou pripomínajú sušienky Twix... Nenáročná príprava za pár minút.

prazdny

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky

Večera

Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

prazdny

Vianočné linecké koláčiky z časopisu z roku 1994

Dezerty

Tento recept som zdedila po babičke z časopisov, ktoré zbierala....

prazdny

Syrové praclíky

Slané chuťovky

Novoročné slané pečivo. Syrové praclíky som piekla, zišli sme sa celá rodinka, tak dobre...

prazdny

Silvestrovská kapustnica

Bravčové mäso

Môj postup receptu je trošku iný ako sa dočítate inde, ale začínam tým, že varím...

prazdny

Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci)

Cestoviny

Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom....

prazdny

Vianočné zasnežené šišky

Dezerty

Krásny a estetický koláčik na vianočný tanier.

prazdny

Tiramisù bez vajec

Dezerty

Tiramisù bez žĺtkov (vajec).

prazdny

Nepečené karamelové prekvapenie

Dezerty

Trocha času, žiadne pečenie, výborná plnka a domáci karamel poteší každú generáciu.

prazdny

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou

Kuracie mäso

Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

prazdny

Zákusok s vaječným likérom

Dezerty

Jednoduchý a výborný koláčik od kamarátky z Rakúska.

prazdny

Vianočné pečiatkové sušienky

Dezerty

Overený recept na výborné sušienky pre malých aj veľkých maškrtníkov.

prazdny

Raffaello guľky s lieskovcami

Dezerty

Toto je ďalší z receptov, ktorý sa dá použiť na poslednú chvíľu. Výsledok bude výborný....

prazdny

Nepečené orechové rezy

Dezerty

Aj na poslednú chvíľu sa dá pripraviť chutné vianočné pečivo, ktoré ale nemusí byť vyložene vianočným....

prazdny

Medovníky z časopisu z roku 1997

Dezerty

Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa...