Kuracie prsia s ryžou a bazalkou fotorecept
Foto: sracz
Nemám síce v obľube konzervované, či vrecúškované potraviny , ale videl som v obchode ponuku výrobkov „Knorr“ za výpredajnú cenu. Čoby už "účastník" univerzity Zobraziť celý popisNemám síce v obľube konzervované, či vrecúškované potraviny , ale videl som v obchode ponuku výrobkov „Knorr“ za výpredajnú cenu. Čoby už "účastník" univerzity III. veku, som neodolal a kúpil takýto polotovar ryže z viac ako dvoch tuctov kombinácií s rôznymi druhmi mäsa, byliniek a zeleniny. No okolo mäsa iba prebehol, ale byliniek a zeleniny bolo dostatok. Išlo len o to, ako ho doladím ja. Dnes to boli kuracie prsia, naša obľúbená bazalička voňavá a paradajky. Výsledok, napodiv, chutil príjemne!
porcie
príprava
Suroviny
2-3 PL |
|
500-600 g |
|
160 g (vrecúško Knorr) |
|
2-3 ks (Roma) |
|
240-250 ml čerstvá pokrájaná |
|
320-350 ml (voda) |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
2-3 KL čerstvé |
|
Postup
-
1
Takto vyzerá na „štarte“ jednoduchá zostava surovín na prípravu ľahkostráviteľného obeda pre „prdôchov“ (pracujúcich dôchodcov); chýba už iba olej, soľ a čMČK.
-
2
Kuracie prsia som pokrájal na „vkusné hranolčeky“ a ochutené čerstvo mletým čiernym korením, ich opiekol v panvici so slnečnicovým olejom.
-
3
Potom som ich vareškou presunul po obvode a doprostred vysypal vrecúško (5,6 oz = 158,8 g) Knorr ryže,
-
4
zalial dvojnásobkom horúceho kuracieho vývaru (ale bez problémov by som použil aj iný, vrátane vegetariánskeho, alebo horúcu vodu), posypal KL soli, pridal „oriešok“ masla, pokrájané paradajky i bazaličku voňavú a
-
5
prikryté pokrievkou dovaril, než „vyfučala“ všetká tekutina.
-
6
Tak, ešte ľahučko premiešať a
-
7
mohol som, trebárs aj posypané postrúhaným „parmigiano - reggiano-m“, podávať hotový chutný obed! … ale podľa mňa by to mohlo byť aj ľahké predjedlo!
-
8
Je síce iba streda, ale keby Vám náhodou prišlo ľúto alebo smutno, tak posielam jedno konštatovanie i na piatok. „Vraj len zbabelci sú schopní spáchať samovraždu! My, naozajstní muži, se oženíme a umierame dlhou, pomalou a bolestivou smrťou!”
Krásna ružicka.