![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gulášová polievka Lacnáčik
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Salašnícky guláš s kapustou
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami
Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh v čipsoch na špenáte
Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia plnené plnenou kapiou
Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsové špízy so slivkami
Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rozpečený bôčik
Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makové buchty
50 rokov dozadu takéto buchty robila moja mama. Jediné vylepšenie tohto receptu ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové brokolicové palacinky
Slané palaninky sú cez leto žiadané a tak som vyskúšala brokolicové a sú výborné, tak pridávam...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Buchty na pare s kombinovanou plnkou
Svojho času ma naša spoluvareška Izabella929 zaujala aj svojimi mixtúrami džemov a lekvárov, tak som skúsil...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny à la Mallorca (Macarrones a la mallorquina)
Sobrasada je typická pre Mallorku. Na Slovensku som sobrasadu sem-tam videla v Lidli. Ale asi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ruská okroška s kefírom
Studená letná osviežujúca polievka, plná vitamínov. Výborná na letné horúce dní....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustový koláč či omeleta
Už dávnejšie v receptoch od Tesca som čítala tento recept pod názvom kapustový koláč. Robila som...