Bravčové stehno
Bravčové stehno

Plnený bravčový závitok fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 19. februára 2022
Plnený bravčový závitok (fotorecept)
Foto: helena10

Suroviny

Suroviny:
1,20 kg (bez kosti)
 (natvrdo uvarené)
 (bez nálevu)
1 ks väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Do stredu plátkov mäsa ukladáme pozdĺžne na kúsky nakrájané párky, slaninu, uhorky, vajcia. Plátky zavinieme, previažeme potravinárskou niťou. Ošúpanú cibuľu nakrájanú na drobno orestujeme na oleji. V tomto základe krátko opečieme závitky, ktoré sme jemne obalili v hladkej múke.

    Plnený bravčový závitok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mierne podlejeme vodou. Prikryjeme a dusíme v rúre do mäkka. Občas skontrolujeme, mäso obrátime a podlejeme vodou. Keď sú závitky mäkké, vyberieme ich do inej nádoby, odstránime nite. Šťavu dochutíme, precedíme, zjemníme lyžicou masla a závitky ňou zalejeme. Krátko necháme prevrieť.

    Plnený bravčový závitok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K závitkom dnes boli varené a s troškou masla popučené zemiaky, kyslé uhorky i domáci jablkový kompót.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha