Pšenové fašírky
Z časopisu o jedle. Sú výborné ako príloha alebo hlavné jedlo. Aj na studeno sú...
Pečený pstruh na masle s tymianom
Bolo treba sa náležite venovať vzácnej návšteve, ale aj pripraviť skvelé jedlo na obed...
Karfiolová polievka
Jedna z mnohých variácií... v krémovej verzii s cesnakom a drožďovými vločkami.
Ryža basmati s miešanou zeleninou, s kuracími prsiami a s pecorinom
Ryža basmati patrí medzi najkvalitnejšie, má jemnú orieškovú chuť, je voňavá, najčastejšie sa používa...
Mešťanská mačanka zos šmetanku
Už dávno som si nepochutnal na tejto originálnej „vichodňarskej“ delikatese. Podobne, ako s guľášmi a...
Dusené tofu s paradajkou, paprikou a bylinkami
Výborné vegetariánske jedlo - dusené tofu s paprikou a paradajkou, dochutené majoránom a tymiánom, zjemnené...
Diviačie ragú
Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v...
Calzone s brokolicovou plnkou
U nás doma všetci milujeme taliansku kuchyňu, dnes sme si ju užili vo výbornej ľahkej...
Cviklový gratin so zelerom
onehdá pridal @2010 link na zaujímavý recept a konečne som sa odhodlala ho urobiť. V menšom...
Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...
Guláš silvestrovský naopak podľa F&H
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na...
Oprážané zeleninovo-lepkové plátky
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...
Pečené placky z pšeničného lepku
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale...
Domáce špenátové cestoviny
Ak vaše deti odmietajú špenátový prívarok, urobte im špenátové cestoviny rôznych druhov a plnené pirôžky, ktoré...
Pečený zajac na tymiane a šalvii
Ani neviem čo napísať, jednoducho som porušila svoje pravidlá a neštandardne pripravila chutného zajaca. Moja...
Pečený kapor Pivčák
Podaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je...
Pappardelle s paradajkovo-brokolicovou omáčkou a tuniakom
Po všetkých tých rezňoch, majonézových šalátov, kačkách a iných ťažkých jedlách dobre padne jednoduché ľahké...
Pomaly pečená kačka s kapustou na červenom víne a karamele so zemiakovými lokšami
Mäsko upečenej kačky je krásne mäkké a kožička chrumkavá, to docielime vďaka dlhému a pomalému pečeniu....
Otcova výborná kapustnica
Otec začal túto kapustnicu začal variť keď začal držať diétu. Je výborná a chutná. Chceli...
Špaldové celozrnné opekance
Opekance mám veľmi rada a tradícia je tradícia, ale pečivo z bielej múky mi už ani...
Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom
Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo...
Opekance - Bobaľky - Dukátové buchty
Bez týchto "bobaľok" si Vianoce nevieme predstaviť. Dala mi ho moja mamka, nič na ňom...
Pečené mäso, dusená kapusta, knedle
Tak toto je moje najobľúbenejšie jedlo na svete!Aj v reštauráciách si ho zvyknem objednať, semtam ma prekvapia...
Jogurtové lievance
Rýchle, lacné a fajné. Recept som napísala na jeden klasický jogurt.
Špenátový šalát s korenenou šošovicou a kozím syrom
Šalát sa dá pripraviť aj na teplo - napríklad použitím práve uvarenej červenej šošovice. Tentokrát podávaná...
Hovädzie len tak narýchlo a ryža natural
Toto je príklad ako ja varím... nachystám si čo budem variť a potom ešte pridám tamto...
Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno
Nakladana hovadzina - corned beef je oblubena varena a bravcove maso pickled pork je oblubenejsie ked je...
Kuracia pečeň s jablkami a slovenskou ryžou
Pečeň z bársakého zvieraťa považujem za lahôdku v pravom slova zmysle, ktorú predčí, aspoň podľa...
Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...
Prsia z morky – univerzál – chlapom pečené
Nerád používam pomenovanie „morčacie“ prsia! Morčatá, tie milé hlodavce, „chlpatú“ odrodu, som totiž choval...