Foto: afataga
Zočila som v obchode zelenú špargľu, tak som hútala, čo s ňou. Až doma som si všimla, že je až z Mexika, no čo Zobraziť celý popisZočila som v obchode zelenú špargľu, tak som hútala, čo s ňou. Až doma som si všimla, že je až z Mexika, no čo už.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
0,5 kg |
|
9 ks |
|
2 PL alebo masť alebo olej |
|
podľa chuti na zemiaky |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. (120g bal.) alebo smotana |
|
200 g |
|
|
|
|
|
štipka |
|
Postup
-
1
Zemiaky som očistila, pokrájala, dala do zapekacej misy, osolila som ich a pridala výpek z mäsa. Ja si ho skladujem v mrazničke na podobné použitie. Ak dáte olej, bude jedlo vegetariánske.
-
2
Zemiaky som premiešala s výpekom a dala piecť na 200° na 35 min. Ideme na špargľu: niekde som čítala, alebo videla, že sa konce zo špargle nemajú odkrajovať, ale odlomiť a že sa odlomí presne tam, kde treba. Mne sa z každej odlomili cca 3 cm, potom som olúpala spodnú tretinu a je nachystaná do hrnca.
-
3
Do hrnca som dala variť vodu, keď zovrela, pridala som 2KL soli a cukor a špargľu som dala variť na 8 min. Nachystala som si zálievku: do jogurtu som namrvila syr, pridala korenie, oregáno a nemohla som pomôcť, dala som aj trochu chilli :-)
-
4
Predpečené zemiaky som vybrala z rúry
-
5
Premiešala som ich, na ne som uložila špargle, a potrela som to pomiešanou zálievkou
-
6
Piekla som na 200° ešte 20 min., treba si odsledovať farebnosť
-
7
Na tanieri som posypala biednymi zvyškami vňate
@hanak to by zaujimalo aj mna, preslo nasim zazivanim pred dvoma tyzdnami
pekný recept.
5*
@kecemis chcela som urobit ten tvoj zavin, ale nechcelo sa mi ist na druhy koniec mesta pre cesto a papriku, ale ved este spargla bude, tak ho vyskusam a dakujem, ved to je tak, clovek sa uci cely zivot, aby zomrel sprosty :-)