Losos s pomarančovo-zázvorovou marinádou fotorecept
Foto: palokuchki
Tento recept som nasla na australskej stranke taste.com.au Kombinacia pomarancovej stavy, zazvoru a javoroveho sirupu sa mozno bude mnohym zdat nezvykla. Ja som tento Zobraziť celý popisTento recept som nasla na australskej stranke taste.com.au Kombinacia pomarancovej stavy, zazvoru a javoroveho sirupu sa mozno bude mnohym zdat nezvykla. Ja som tento recept vyskusala a bola som s nim velmi spokojna. Podavam ho dalej, mozno aj niekoho z vas oslovi.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv som si pripravila marinadu na pecenie lososa. Do kastrola som dala pomarancovu stavu, javorovy sirup, zazvor a pretlaceny strucik cesnaku. Vsetko som spolu povarila na miernom ohni asi 5 minut. Pocas varenia sa trochu pomarancovej stavy odparilo a marinada zhustla.
-
2
Lososa som pokrajala na styri kusky, dala som ho do misky na pecenie a poliala som ho pripravenou marinadou. Dala som ho do vyhriatej rury 180C a piekla som ho takto odokryteho 10 minut. Pocas pecenia je dobre lososa obcas poliat pomarancovou marinadou.
-
3
Pokym sa losos piekol pripravila som si spenatovu prilohu. Pouzila som mlade listky z mangoldu.
-
4
Mangoldove listky som umyla a pokrajala som ich na mensie kusky.
-
5
Potom som listy mangoldu oprazila asi 2-3 minuty na rozpustenom masle. Oprazene som ochutila solou a cerstvo mletym korenim styroch farieb.
-
6
Kto chce moze si porcie lososa pred jedenim este dochutit solou a korenim.
Diskusia k receptu