Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej kapuste fotorecept
Foto: pusta
Vybrala som zo svojej zbierky náš obľúbený starý rodinný recept na Pikantné bravčové kocky v bielej hlávkovej kapuste.
porcie
príprava
na 80-90 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
600 g |
|
250 ml |
|
2 PL (iná kvalitná paprika) |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Bravčové pliecko som pokrájala na kocky asi 2x3 cm a cibuľu na jemno.
-
2
Bielu hlávkovú kapustu som pokrájala na prúžky, presolila a nechala 2 hodiny odpočívať, aby skrehla.
-
3
Pokrájala som sušené štipľavé papričky na drobno, použila som aj semienka, milujeme ostré jedlá.
-
4
Pripravila som odmerané množstvo domáceho paradajkového pretlaku.
-
5
Na rozpálenej domácej bravčovej masti som prudko opiekla bravčové kocky z pliecka takmer do hneda.
-
6
Pridala som rascu, pokrájané štipľavé papričky a krátko opiekla všetko spolu, budú mať lepšiu a výraznejšiu chuť.
-
7
Potom som dala na opečené mäsko najprv všetku pokrájanú cibuľu a na ňu asi 1 cm silnú vrstvu pokrájanej bielej hlávkovej kapusty, posypala som ju rascou,...
-
8
...a sladkou mletou červenou madarskou paprikou Kalocsai, ktorá krásne farbí a má vynikajúcu zamatovú chuť. Toto vrstvenie kapusty s posypaním koreninami som opakovala do spotrebovania kapusty, nesolila som, lebo kapusta bola už presolená. Zaliala som domácim paradajkovým pretlakom.
-
9
Prikryté pokrievkou som dusila na strednom plameni, za občasného podliatia malým množstvom horúcej vody a občasného premiešania, kým mäsko nebolo mäkké, ale kapusta sa nesmie rozvariť, má zostať trošku al dente, šťavy nemá byť veľa, nezahusťuje sa žiadnou múkou!!! a ani ničím iným, necháva sa vyniknúť prirodzenej chuti použitých surovín, šťavy nemá byť veľa a má byť trochu redšia ako pri inej príprave kapustníc.
-
10
Podávala som horúce s krajcom čerstvo upečeného chleba, netreba žiadnu knedľu či inú prílohu, chlieb je k tomuto jedlu suverénne najlepší :-)
-
11
Ide o menej známy netradičný spôsob prípravy, bravčové kocky sú na povrchu s opečenou kôrčičkou a vo vnútri úžasne šťavnaté, prebrali chuť použitých surovín, jedlo je výrazne ostré a vynikajúcej chuti, kapusta chrumkavá. Je to náš starý rodinný recept, vrelo odporúčam vyskúšať milovníkom ostrých jedál a prirodzenej chuti, síce nezdravé, ale straaaašne dobré. :P Prajem dobrú chuť :-)
@babkamt ,na paradajkovú kapustu mám iný recept, toto je niečo úplne odlišné a veľmi dobré, poteší ma, a môžeš potom porovnať rozdiel :-som rada, že sa ti recept páči. dakujem.
@kimlo , aj u nás je to obľúbená kombinácia :-) dakujem.
dakujem.