Posúch s paradajkami, cesnakom, pórom a červenou cibuľou fotorecept
Foto: pusta
Nastalo obdobie pôstu, tak som skúsila tento posúch a chutil :-)
porcie
príprava
na 180 horný a dolný oh °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
2 ČL |
|
21 g |
|
1 ČL |
|
250 - 300 ml |
|
3 PL |
|
Obloženie: | |
4 - 5 ks podľa veľkosti |
|
1 ks |
|
2 - 3 strúčiky podľa veľkosti |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na pokvapkanie: | |
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Do jamky v múke premiešanej so soľou som rozdrobila droždie,...
-
2
..zaliala vlažnou vodou a...
-
3
...ked kvások vykysol, zamiesila som zvyšnou vlažnou vodou a s olejom pružné hladké lesklé polomäkké cesto.
-
4
Cesto som nechala prikryté čistou utierkou na teple vykysnúť - asi 1 hodinu.
-
5
Zatiaľ som pokrájala cesnak na plátky, červenú ciibuľu na polmesiačiky, pór na kolieska a paradajky na plátky.
-
6
Vykysnuté cesto som roztlačila pomúčenými rukami na veľkosť plechu vystlaného teflónovou fóliou /pečiacim papierom/.
-
7
Na cesto som rozložila paradajky, cesnak, pór a...
-
8
a červenú cibuľu.
-
9
Všetko som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, posypala sušeným oreganom a ...
-
10
...pokvapkala olejom.
-
11
Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom asi 20 minút.
-
12
Nechala som vychladnúť trocha a pokrájala som na obdlžniky,posúch je výborný za tepla i za studena. Podávala som ho ako samostatné jedlo, ale vynikajúco sa hodí k sýtym polievkam, čím nahradí II. chod.
Len sa bojím, aby sme neublížili oblohe, teda Slniečku alebo Mesiacu. Nebolo by lepšie z tých dobrôt urobiť obloženie?
dakujem za pripomienku i 5***** :-)
@martinis , som rada, dakujem.
@kecemis - milý Mirko, áno, recept s príchuťou domova je to, teší ma, že ho považuješ za výborný. :-) dakujem.
@pipinulka , na vareche je viac šikovníc a lepších odo mňa, rada sa od ich učím. teší ma, že tento posúch považuješ za excelentný kúsok :-)
dakujem.
@pipinulka - pise sa excelentny...
@pusta - viem, ze je to posuch, ale nebolo to az moc suche? Dal by som pod oblohu smotanu...
dakujem za otázku.
presne tak ako vravíš: "každý podľa seba" :-)
dakujem za pochvalu i 5*****
mrzí ma, že sa častujete práve pod mojimi receptami - wiener schnitzel a teraz aj tu.
vybavte si to spolu inde, prosím,
dakujem vám obom.
dakujem.
dakujem.
dakujem za uznanie.