Bravčové plece s kelom a medvedím cesnakom fotorecept
Foto: margaretka28
Začina sezona medvedieho cesnaku, tak ho pridávam, kde sa dá... Dnes sme mali takýto jednoduchý obed, možno sa niekto inšpiruje :-)
Postup
-
1
Cibuľu som pokrájala a spenila na masti, pridala som na kocky pokrájané mäso ktoré som orestovala , pridala som mletú rascu, soľ a dusila prikryté pokrievkou. Podľa potreby som podliala trochou vody.
-
2
Ked bolo mäso polomäkké, pridala som pokrájaný kel a dalej dusila.
-
3
Hned, ako zmäkol aj kel, bolo už hotové aj mäso, pridala som nakrájaný medvedí cesnak a hned odstavila, cesnak stačí už len spariť. Hotové jedlo som dochutila ešte roztlačeným cesnakom a mletým čiernym korením. Podávala som s varenými zemiakmi a kedže medvedí cesnak je najlepší surový, tak som ním aj zemiaky posypala.
@izabella929 , tento cesnak je oveľa jemnejší, ako klasický záhradný, určite by si ho mohla, najlepší je len tak, nasekať na chlieb a jesť, je veľmi zdravý
@mariamka , tento je nazbieraný v okolí HC tak neviem, máš to daleko ?
anina6, dakujem, ja sa tiež cez víkend chystám znovu naň, treba si ho dopriať, pokiaľ je
@afataga , neboj, dočkáš sa cesnaku aj ty
@paploska , áno, už rastie :-)
@eviana , dakujem
@palokuchki , @medulienka122 , mne to takto naprírodno chutí ešte viac, ako s perkeltom a dakujem