Kura na citróne, zázvore a ovocnom čaji fotorecept
Foto: mariamka
Verím, znie to divoko, ale prečo nie? Čítajte ďalej :)
Suroviny
2 ks s kosťou a kožou |
|
3 cm |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
2 vrecká brusnica, malina, baza čierna (alebo iný ovocný, bylinkový, mix) |
|
|
|
|
|
|
|
1-2 ks alebo feferónka |
|
2-3 strúčik |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na plátky asi 3 cm široké. Ja som nechala kožu aj kosť, dajú jedlu chuť, šťavu, konzumovať sa nemusia:).
-
2
Naložila som do marinády: mix zo zázvoru, citrónu, olivového oleja a ovocného čaju /nejak sa mi tie tradičné bylinky zunovali, tak som hrabla po našich čajových zásobách, môžete využiť svoju fantáziu, z toho čo máte, najlepšie nejakú divočinu:)) /.
-
3
Citrón bol mrazený /z mojich "Nápadov"/, zázvor a olivový olej čerstvý, rozmixujeme.
-
4
Napatláme naporcované kuriatko marinádou a ovocným čajom. Necháme odležať zo 2-3 hodinky, alebo pokiaľ nám čas dovolí.
-
5
Na masle a oleji orestujeme cesnak. Pridáme naložené mäso, opražíme, osolíme, okoreníme, podlejeme a udusíme do mäkka.
-
6
Ako vidno, pridala som bobkový list a pomrvené chilli papričky. Kuracie sa dusí krátko, cca 20 minút.
-
7
Medzitým sa urobila ryža, na podliatie som použila aj prebytočný vývar z kuraťa. K servírovaniu sa hodí všetko kompótové kyslo-sladké, nasladlé, mojim sa lenilo zbehnúť, tak som dala len aktuálne to, čo vidíte, aj tak to malo úspech. Nie, že by som to ja preferovala, len som chcela skrátka zmenu. Dobrú chuť! Varenie je zábava :))
Patram ve tve fotce, to maso tam vubec neni poznat, skoda!!!
Tak verím, že aj toto kura chutilo :-)