Foto: yogicek
Recept odkukaný z varenia v jednej Českej TV. Zapamätal som si iba suroviny a postup, takže názov je vlastný výmysel. Krehulinké dámy upozorňujem, že Zobraziť celý popisRecept odkukaný z varenia v jednej Českej TV. Zapamätal som si iba suroviny a postup, takže názov je vlastný výmysel. Krehulinké dámy upozorňujem, že z jedného 100g plátku mäsa vznikne asi 300g porcia, tak si tie plátky mäsa môžu hmotnostne zmenšiť.
porcie
príprava
Suroviny
800 g na fašírku |
|
400 g |
|
4 plátky |
|
4 plátky |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby na vyprážanie |
|
Na obalenie: | |
podľa potreby |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Z mletého mäsa si pripravíme fašírkovú zmes. Suroviny zámerne neuvádzam. Urobte si takú akú máte radi.
-
2
Karé nakrájame na 100g rezne.
-
3
Na plátky nakrájame slaninu, cibuľu a eidam.
-
4
Rezne naklepeme na tenko. Tenšie ako na klasické vyprážané rezne. Z oboch strán osolíme a okoreníme MČK.
-
5
Na každý rezeň položíme plátok cibule, plátok slaniny a prikryjeme plátkom eidamu.
-
6
Z fašírkového mäsa si urobíme tenšie placky trošku väčšie ako rezeň. Placky priložíme na obe strany rezňa a po okrajoch dobre spojíme. Vznikne nám niečo ako väčší karbonátok.
-
7
Rezne obaľujeme v klasickom trojobale.
-
8
Obalené rezne pripravené na vyprážanie.
-
9
Na panvičke si rozohrejeme olej na nie veľmi vysokú teplotu. Do zahriateho oleja vložíme rezne a pri nižšej teplote smažíme pomaly tak, aby sa nám prepieklo aj mäso uprostred. Smažíme z jednej aj druhej strany.
-
10
Hotové rezne dáme na papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
-
11
Rezne podávame zo zemiakovým pyré. Odporúčam pyré od @eviana. http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym-z/45921-recept.html Dobrú chuť.
No nedá mi inak ako 5*... veď Ty vieš :)
Milá moja, slaninka je v každom rezni. Alebo nerozumiem ako to myslíš. Ja obyčajne v nedeľu vypínam OS. V čom vyprážať nechám na každého nech sa rozhodne. Že vraj aj Indulona je dobrá.:)
Stačí sa to prepicť, len nesmieš tlačiť na pílu. Kúriť pod kotlom len mierne a piecť dlhšie.
Pokús sa Tvoju úvahu rozviesť, pretože ja nerozumiem Tebe.
Ja som vedel, že skôr či neskor na to prídeš. Si šikulka.:)
Neviem či poznáš recepty na plnené vyprážané rezne (použil som všeobecné pomenovanie, lebo názvov je veľa a o chvíľu sú tu vianoce a to by som do vtedy nestihol vymenovať), kde sa dávajú rôzne plnky, vrátane plniek z mletého mäsa. Tie rezne dostaneš skoro v každej reštaurácii. Takže vlastne aj tam prznia jedlo. Môj rezeň je to isté, iba otočený. A že je to drahá variácia? Tento kompletný druhý chod ma vyšiel zo surovinami aj energiami na necelé 2€. A to je porcia ktorá Ťa zasýti ak by si to zjedla minimálne na pol dňa. Myslím si , že je to lacnejšie ako moravský koláč za 90 centov, ktoré nech čert berie a zasýti Ťa na dve hodiny. Tvoj komentár neberiem ako kritiku, ale ako Tvoj názor. Ďakujem.
Si zlatá. Dobre som sa zasmial. Ale keby to tak bolo ako píšeš, tak som najšťastnejší človek, ktorý sa motá v kuchyni. Ja na takú otázku väčšinou dostanem odpoveď typu "mne je to jedno".
S prepečením naozaj nie je problém, keď budeš piecť pomaly a pri nižšej teplote. Nabudúce si pomeľ mastnejšie mäso a je po probléme. Som rád, že si vyskúšala a rado sa stalo. Pekný večer.
@tigi , dobrééé :D
Veď to je recept určený pre chlapov, po ktorých manželky a milenky požadujú poriadny výkon. Mäsko daj aké len chceš, hlavne aby chutilo.
Nad tou rúrou som uvažoval tiež, bola by to "zdravšia verzia", ale tá chuť vyprážaného to vyhrala. A ďakujem za ocenenie. Si milá. Pekný večer.
Tie porcie si kľudne zmenši, veď som to napísal aj v úvode. Len si tie rezne odrež čo najtenšie, aby si ich nemusela veľmi rozklepávať. Čím viac ich totiž rozklepeš, tým viac mletého na nich musíš dať a vznikne o to väčšia porcia. Nech sa Ti darí. Pekný deň Ti prajem.
Rado sa stalo. Dobre si to vymyslela a máš to pekné. Si šikulka, keby som vedel, že to dnes robíš, tak sa pozvem.:) Pekný zbytok dňa Ti prajem.
Teší ma, že sa Ti to ako nápad pozdáva. Ale prečítaj si všetky komentáre. Podľa niektorých odborníkov to dobrý nápad nieje. Tak možno zmeníš svoj názor. Keď sa predsa len rozhodneš to vyskúšať, Tak Ti prajem veľa zdaru. Ďakujem. Pekný deň.
tvoje recepty sú na moje chute síce príliš mäsové ale veľmi sa mi páčia a každý starostlivo študujem. :-)))