Kuracie medailónky v slaninovom kabátiku s omáčkou z gorgonzoly fotorecept
Foto: eviana
...jednoduché, rýchle a chutné jedlo :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...pripravíme si základné suroviny
-
2
...prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na približne rovnaké kúsky - obdĺžniky cca 3x4 cm, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
-
3
...každý kúsok obvinieme plátkom slaniny
-
4
...a tu sú už všetky zabambúlené kúsky
-
5
...plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) dáme rozpustiť na panvicu, do rozpáleného masla dáme smažiť obalené medailóniky
-
6
...po cca 3 minútach otočíme na druhú stranu, aj z druhej strany smažíme tiež cca 3 minúty a vyberieme z panvice
-
7
...prebytočný výpek zlejeme, do panvice (neumývame, necháme voňavú po výpeku) nalejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť
-
8
...do vriacej smotany vsypeme nastrúhanú, resp. pomrvenú gorgonzolu
-
9
...miešame, kým sa syr nerozpustí (masa nebude úplne hladká, pretože gorgonzola je hrudkovitý syr - ale v tomto prípade to nie je podstatné mať hladkú omáčku). Ak chceme omáčky viac, môžeme nadstaviť múkou a mliekom - v šálke si vymiešame v 1 dl mlieka 1 PL polohrubej múky a vlejeme za stáleho miešania do zmesi syra a mlieka, necháme prevrieť a na záver ešte zjemníme smotanou na varenie. Je to výborné s chrumkavými opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!
@kukulienka71 , normálne ma rumenec pochytil, Ty tak krásne preháňas, ale ďakujem Ti za milé usmievavé slová uznania :)
@megdesign , ďakujem, teším, že zaujalo... to vieš s pubertiakom v dome toho veľa nestíham odkladať :)
@frezia , ďakujem, si milá :)
@luss44 , no veď aj ja sledujem, že máme podobné chute nastavené... to sa nám spolu bude raz fajne popíjať, ďakujem Ti :)
@brambora , varila dávnejšie, ale toto je rýchlovka raz dva hotová... s minimom práce skvelá chuť... niekedy skús :)
@nika182 , bolo mi potešením inšpirovať Ťa, ďakujem
@kecemis , ďakujem Ti, zasa si ma usmial :)
@palokuchki , veľmi ďakujem - aj za "profesionálneho fotografa" - za Tvoje milé slová, potešila si ma :)
@tiginko , ďakujem za slová uznania aj za MŇAM :) Solila som opatrne práve z dôvodov, ktoré uvádzaš :)
@medulienka122 , pokojne namiesto gorgonzoly použi nivu, ale aj hubová omáčka je k tomu skvelá, ak huby doma sú... ďakujem ♥
@anina6 , ďakujem za milé slová, si veľmi milá :)
@margaretka28 , mám radosť, že som Ťa zaujala, ďakujem :)
@afataga , ďakujem... kukla som aj k Tebe... už som Ťa síce chválila, ale pokojne by sa dalo zasa, naozaj krásne jedlo.
@pusta , ďakujem :)
@stacy77777 , mám radosť, že sa Ti jedlo páči, ďakujem.
@mesiar50 , ďakujem Ti, si milý, veľmi ma teší, že Ťa moje jedlo zaujalo, ďakujem :)
@elysienka , bude mi nesmiernou radosťou, ak Vám bude chutiť, ďakujem. Budem sa tešiť na Vaše dojmy :)
@Ivka63 , ďakujem a teším sa na Tvoje dojmy :)
@elysienka moja, Ty si neskutočná... a ja, že čo sa mi dnes okolo obeda tak štikútalo :) Tvoje jedlo vyzerá famózne a ja mám naozaj obrovskú radosť, že Vám chutilo a slová uznania Tvojich mláďatiek ma veľmi tešia... ďakujem ♥
nakoľko sme mali tento víkend tematický "varíme podľa Eviany" prikladám ďaľší dôkazový materiál :-) zmenili sme len omáčku na požiadavku dieťeťa, /a čo matky pre deti nespravia/ :-)
Robievam aj takúto omáčku - možno sa hodí recept niekedy nabudúce: varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-v-smotanovej-omac...