Foto: babkamt
Muž mal chuť na pečený bravčový bôčik. Podarilo sa mi kúpiť pekný chudý kúsok.
na 200 °C
Postup
-
1
Večer som vybrala mäso , umyla som ho , usušila.
-
2
Do hrnca , v ktorom budem piecť mäso , som dala domácu bravčovú masť.
-
3
Do misky som dala 1 pl oleja , soľ , chilli , mleté čierne korenie,mletú sladkú papriku , med ,roztlačený cesnak a barbecue korenie. Všetko som spolu zmiešala a zmesou som natrela celé mäso. Toto som spravila večer. Mäso som dala na noc do chladničky.
-
4
Do hrnca som vložila napácované mäso.Podliala som ho asi 75 ml vriacej vody. Rúru som vyhriala na 200 °C. Mäso som piekla zakryté za občasného polievania výpekom asi 80 minút.
-
5
Keď bolo mäso mäkké , tak som ho piekla bez pokrievky asi 20 minút , kým nemalo peknú farbu.
-
6
Podávala som ho s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou. Prajem dobrú chuť.
nemám slov nad tvojou dobrotou - jednoznačne *****
@ariela napíš , či ti chutilo.
@daguska toto mäso som piekla na výslovnú žiadosť manžela. Vravel , že sme dávno nemali pečený bôčik s kapustou a knedľou.
@pusta ja s prepáčením slintám pri obrazovke pri tvojich receptoch :-)
@kimlo ďakujem .
@ancicka chlapovi určite ulahodí kus mäsa na tanieri . Máloktorý ho odmietne :-)