Foto: margaretka28
Takto sa robí u nás :-) Je to nenáročné a dobré jedlo.
Postup
-
1
Na troche masti som spenila polovičku cibule.
-
2
Pridala som premyté jačmenné krúpky a trochu som ich popražila.
-
3
Zaliala som horúcou vodou ( 1šálka 250 ml ), pridala som pol lyžičky soli a mleté čierne korenie a prikryté pokrievkou udusila .
-
4
Asi takto, kým sa odparí voda, tak sú mäkké .
-
5
Zemiaky som očistila, pokrájala na kocky, posolila a uvarila .
-
6
Aj druhú polovičku cibule som spenila na troche masti a pridla som kyslú kapustu, mletú rascu a podliala troškou vody, dusila som do zmäknutia, za občasného miešania a prilievania vody, vždy iba na dno hrnca.
-
7
Slaninku som pokrájala.
-
8
A dala na panvicu smažiť, ked trošku pustila masť, pridala som druhú cibulu pokrájanú na drobno.
-
9
A usmažila som do zlatista.
-
10
Uvarené zemiaky som popučila.
-
11
A pridala som udusené krúpky aj kapustu, dobre som to premiešala, aby sa to zlepilo do hromady. Podávala som s opraženou cibuľou a slaninou. Dobrú chuť !
varecha.pravda.sk/recepty/lepenica-fotorecept/19885-recep...