
Pečené bandurky so zeleninou
Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo...

Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou
Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...

Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou
Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni,...

Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi
Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....

Tvarohové lievance s ovocným prelivom
Jednoduché, ale veľmi ľahké cesto na lievance. Pripravila som ovocný preliv z karamelizovaných broskýň.

Palacinky na sladko
Opäť jeden z rýchlych receptov, ktorý máte pripravený za niekoľko minút :)...

Výborná jednoduchá paradajkovo-bylinková polievočka
Toto je jeden z mojich najstarších polievkových počinov. Už som ju veľmi dlho nerobila a dnes mi prišla na chuť....

Ratatouille
Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....

Frkacúle zo zemiakového cesta
Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....

Rýchly voňavý bylinkový posúch
Rýchly, jednoduchý posúch, ktorý zvládne aj začiatočník :-) Bez kysnutia, bez vaľkania a predsa s droždím....

Opatance s krúpami
Jedno jednoduché lacné a veľmi chutné jedlo. Opatance sú z múky soli a vody a krúpy stačí uvariť. Všetko zmiešame a polejeme opraženou cibuľkou....

Vysmážané pampúšiky plnené tvarohom
Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne na spôsob šišiek alebo fániek :-) Len sú vylepšené o...

Omeleta s brokolicou a chrenom
V televíznej relácii ma zaujalo varenie na pobreží nórskych fjordov. Som rozhodne za slovenskú váru, ...

Vyprážané kapustové plátky
Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli...

Palacinková torta
Vnučka ma poprosila, či by som jej neurobila palacinkovú tortu, no a čo by človek...

Chlebové placky plnené kyslou kapustou
Rýchle chlebové placky plnené kombináciou osmaženej cibule a kyslej kapusty :-) Znie to síce velmi jednoducho, ale...

Nadýchané lievance bez kysnutia
Užasne nadýchané, vláčne a zároveň rýchlo pripravené lievance.

Pražené dubáky na vajcovo-petržlenovej omeletke
Že ešte huby rastú, som neverila. Pripravila som ich na cibuli a uložila na vajcovo-petržlenovú...

Výborné praclíky
No a ďalší recept na slané praclíky, ktorý som musela vyskúšať a s ktorým sa chcem...

Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...

Mäkké maslové rožky
Vhodné pre rodiny s deťmi, ale aj pre veľkých. Výborné raňajky, desiata, olovrant....

Syrové kysnuté pagáče
Ďalší môj recept na syrové pagáče, je síce podobný ako ten prvý ale sú tam trochu...

Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom
Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a...

Smotanové huby so špenátovými knedličkami
Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, ...

Nátierka z opečenej cukety a papriky
Aktuálne je sezóna cukety, tak prečo z nej neurobiť aj jedlo vhodné na raňajky? Čo tak...

Bagetky s olivami
Manžel si kupovával olivové bagetky v obchode a raz sa ma opýtal: A ty by si to...

Roľnícke gúľance
Toto jedlo robila starká na jeseň keď sa zberala úroda z role. A síce kukurica a...

Zašmúraný regiment
Veľmi starodávno jedlo, z čias keď deti tiež milovali sladké, len ho bolo pomenej ako...

Rezance s kuriatkovou praženicou
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže...

Zemiakové placky
Kto by ich nemal rád. Ja osobne som ochotný rezeň vymeniť za tieto placky, ktoré...

Korenený kečup
Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok...

Halušky z posúška
Toto je veľmi starodávne a jednoduché jedlo naozaj z čias, keď mäso sa na tanier dostalo...