Makové rezance
Makové rezance

Makové rezance mojej babičky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. januára 2020

Nikdy som ich nechcela jesť ako malé dievčatko. Dnes viem, o čo som prišla. Takto pripravené makové rezance sú veru výborné.

4
porcie
30 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
2 ks
troška (horúca)
100 g
2 PL
100 g mletý
Sirup na poliatie:
200 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku som preosiala. Vajcia som rozšľahala a pridala do cesta spolu s troškou horúcej vody, aby rezancové cesto nebolo príliš tvrdé.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracovala som polotuhé nelepivé cesto a nechala odpočívať 10 min. Zatiaľ som si pripravila na rajničku maslo a pomlela mak.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rozvaľkala, nemusím byť celkom tenké, rezance nie sú do polievky. Pokrájala na pásy /šírka záleží od vás/...

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...uložila na seba...

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a nakrájala na rezance.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mám všetko nakrájané a pripravím do hrnca osolenú vodu a nechám ju zovrieť.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maslo si dám do rajničky a nestačí ho nechať iba roztopiť, treba aby sa rozpražilo.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do vriacej vody vložím rezance a keď po dvoch minútach vyplávajú na vrch, vyberiem ich a scedím, ale ich neopláchnem studenou vodou.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vložím ich do misy a ešte horúce polejem rozpraženým maslom a ihneď posypem kryštálovým cukrom a pomiešam, cukor sa na horúcich rezancoch ihneď roztopí (nevidieť na obrázku, preto som urobila ďalší).

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Posypala som ich mletým makom...

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    .a.a aby bolo vidieť ten cukor, nasypala som ho na mak a teraz všetko zmiešala.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Z vody, v ktorej sa rezance varili som odobrala 200 ml, pridala som k nej troška cukru a zmiešala.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Nabrala som zo sirupu

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a rezance poliala sirupom a dobre zmiešala.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Takto pripravené ešte stále horúce rezance treba dať ihneď na taniere a konzumovať. Sú šťavnaté a veľmi chutné, jesť sa dajú len veľkou lyžicou. Prajem vám dobrú chuť.

    Makové rezance mojej babičky (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu