Ovsená kaša fotorecept
Foto: kucharka
Aj keď Slovensko je krajinou obilnín, ja som prvýkrát jedla túto kašu v Anglicku (oatmeal porridge). Odvtedy si ju robievam počas zimných období a veru, Zobraziť celý popisAj keď Slovensko je krajinou obilnín, ja som prvýkrát jedla túto kašu v Anglicku (oatmeal porridge). Odvtedy si ju robievam počas zimných období a veru, pomohla mi spríjemniť veľa chladivých a nepríjemných pondelkov :-))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja kupujem nahý ovos, zrno ktoré je opracované a prispôsobené pre ľudskú konzumáciu, v jednom “zdravom” obchode.
-
2
Zrno párkrát pooplachujem.
-
3
Aby som skrátila dĺžku varenia, namočím ovos aspoň na 1/2 hodiny do teplej vody. Tú potom vylejem.
-
4
Dám variť asi 4 poháre vody. Keď voda vrie, pridám štipku soli a vysypem ovos.
-
5
Asi tak po 20-30 minútach zlejem vodu a ovos opláchnem. Nemusíte oplachovať, je to len môj zvyk.
-
6
Nechám vychladnúť, zakryjem a v chladničke skladujem aj 2-3 dni.
-
7
Potom si už len odoberiem porciu a zohrejem v mlieku.
-
8
Mne najviac chutí s javorovým sirupom ale kaša je chutná aj s medom, so škoricou, so smotanou, s rôznymi orechami alebo sušeným ovocím.
Pekny vecer prajem.