Cesnakové pečivo
Cesnakové pečivo

Cesnakové trojuholníčky fotorecept

kristinamia - fotkakristinamia, 31. decembra 2019

Fantasticky recept, s velkym mnozstvom variacii.

16
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 ml
300 ml
3 KL
1 KL
42 g
50 ml
Plnka:
100-120 g
6 strúčikov
1 KL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Klasicky zamiesime kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť cca 45-60 minút.

    Cesnakové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Maslo, pretlačený cesnak a soľ zmiešame.

  3. 3

    Vykysnuté cesto, rozdelíme na 2 polovice. Každú polovicu vyvaľkáme a potrieme polovicou plnky. Kraje zahneme a zrolujeme. A prekrojíme na 8 kúskov a potom každý štvorec na 2 trojuholníky. Ja som robila z kila múky, polovica hotových trojuholníkov išla do mraziaku.

    Cesnakové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme napr. sezamovými semiačkami.

    Cesnakové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 200 °C, cca 15 minút.

    Cesnakové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú skvele! recept som si odložila - vďaka zaň - aj keď ja nie som práve nejaká šikovná pekárka. Ale občas aj mňa niekedy múza kopne. Všetko dobré v novom roku.
kristinamia
@farbuska (3.1.2020 10:35)

Zabudla som, ze tu nesmiem davat smajliky, inak mi vsetko za smajlikom zmaze... Tak ešte raz, dakujem aj vam vsetko dobre...
bianka2013
...su uzasne chutne, nemala som ziadne semiacka, tak som posypala hrubou solou, ale teraz ked viem ako chutia, velmi by mi na ne pasovala aj posypana rasca so solou....ale su naozaj velmi chutne, a este po upeceni, teplucke, no proste mnamka, ale aj na druhy den chutia vynikajuco, proste topka, palec hore!
bianka2013
a este som sa chcela spytat, vravite, ze polovica hned isla do mrazaku - upecenych, alebo este neupecenych?? ak neupecenych, peciete ich este zmrazene? su potom tiez take dobre? vdaka za odpoved...