Cesnakové trojuholníčky fotorecept
Foto: kristinamia
Fantasticky recept, s velkym mnozstvom variacii.
16
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 ml |
|
300 ml |
|
3 KL |
|
1 KL |
|
42 g |
|
50 ml |
|
Plnka: | |
100-120 g |
|
6 strúčikov |
|
1 KL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Klasicky zamiesime kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť cca 45-60 minút.
-
2
Plnka: Maslo, pretlačený cesnak a soľ zmiešame.
- 3
Vykysnuté cesto, rozdelíme na 2 polovice. Každú polovicu vyvaľkáme a potrieme polovicou plnky. Kraje zahneme a zrolujeme. A prekrojíme na 8 kúskov a potom každý štvorec na 2 trojuholníky. Ja som robila z kila múky, polovica hotových trojuholníkov išla do mraziaku.
- 4
Preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme napr. sezamovými semiačkami.
- 5
Pečieme na 200 °C, cca 15 minút.
- 3
Ďakujem
Zabudla som, ze tu nesmiem davat smajliky, inak mi vsetko za smajlikom zmaze... Tak ešte raz, dakujem aj vam vsetko dobre...
Minule som robila s nivou, boli uzasne...
Upečené, par mi ut po vytiahnuti su ako cerstve, ale treba ich zmrazit hned po vychladnuti...