Krémová zemiačiková polievka
Ošúpem zemiaky, pokrájam na kocky a dám variť do vody (vodu dám tak tesne nad zemiaky)....
Kysnuté prudko návykové tyčinky
Na dnešný pohodový, aj keď trochu upršaný, ale teplý večer k vínku, som upiekla...
Zapekaná kyslá kapusta
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.
Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...
Krumpláče babky Žofky
Tieto krumplače moja babka vedela také dobré uvariť, že som si musel vždy dať dupľu...
Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom
Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...
Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak...
Pečený bôčik s cibuľou
Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.
Varenie ryže pre začiatočníkov
Takto uvarená ryža vám nikdy nevykypí, ani neprihorí. Vy si regulujete či chcete suchú alebo...
Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...
Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy
Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila...
Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou
Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a...
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...
Mrkvové fašírky
Prvýkrát to bol taký pokus, mix toho, čo bolo doma. Drahý ohŕňal nosom, ...
Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou
Veľmi rýchle jednoduché jedlo z kačacích pečienok. Recept od skvelého kuchára trošku upravený.
Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke
Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.
Morčacie prsia plnené parenicou v šunke
Morčacie prsia som umyla, osušila a nakrájala na menšie diely.
Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...
Tabouleh s karfiolom
S pojmom a s rcp tabbouleh (tabúle) som sa stretol už dávno v TV pri programoch o...
V celosti pečené baranie stehno s medvedím cesnakom a červeným vínom
Dnešný nedeľný obed v znamení medvedieho cesnaku.
Krkovička na víne s hubami
Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.
Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou
Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.
Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.
Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...
Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou
Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.
Pizzové koláčiky
Tento recept na pizzové, jogurtové, mäkučké pečené koláčiky si obľúbite preto, lebo ich...
Mujadarra - ryža so šošovicou
Recept zo stránky afamilyfeast. com/mujadarra/ , bude to asi jedlo stredného východu, ale suroviny...