Teľacie fašírky
Teľacie fašírky

Teľacie fašírky pečené v rúre fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 2. februára 2019

Niekto nedá dopustiť na smažené fašírky, ja nedám dopustiť na pečené. Nemusím sa báť horúceho, pŕskajúceho oleja a je to aj zdravšie :-)

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g (teľacie alebo iné)
2 strúčiky
1 ks stredne veľká
2 ks
1 ks
100 g
1 ČL
Na obaľovanie:
1 ks
 (masť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu na oleji/masti a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mleté mäso (ľubovoľné) rozmrvíme do misky. Rožky namočíme do studenej vody, vyždímame ich a bez vody ich pridáme k mäsu. Pridáme vajíčko, 2 strúčiky cesnaku, ČL soli a mleté čierne korenie na špičku ČL. Nezabudneme pridať vychladnutú cibuľku a poriadne premiešame.

  3. 3

    Nakrájame si tvrdý syr na kocky, z mäsovej hmoty odoberieme tak akurát do dlane a vytvoríme fašírku.

    Teľacie fašírky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vytvarované fašírky obalíme najprv v rozľahanom vajíčku a potom v strúhanke. Hotové fašírky ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.

    Teľacie fašírky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na každú fašírku položíme plátok masla a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250 °C na 30 minút.

    Teľacie fašírky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syr trošku vytiekol, ale na chuti to neubralo. Ale ak máte nejaké tipy, ako zabrániť syru vytekať, tak sem s nimi :)

    Teľacie fašírky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávať môžeme so zemiakovou kašou a ľubovoľnou zeleninou. Dobrú chuť. Poznámka: Z tohto množstva mi vyšlo 12 malých fašíriek.

    Teľacie fašírky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Mleté mäso, Teľacie mäso, Syry, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj ja robím roladu v rure.A ked môžem poradiť vždy vo forme na srnčí chrbát.Vysteliem alobalom ,vysteliem mletým mäsom.Dám plnku(klobása,vajcia,syr,praženica,no podla fantázie).Prikryjem mletým mäsom prekryjem alobalom.Dám do pekáčika s vodou a dám piecť.Pred koncom preklopím na pekáčik,dám dole alobal,a dám chvílu zapiecť.Mňamka.
Aj ja uprednostňujem pečenie pred vyprážaním. A ešte radšej mám fašírku pečenú vcelku. Dá sa kadeako plniť, alebo aj bez ničoho a je raz dva urobená. Takto za syrom je to fantastické tiež.
Též peču v celku, plněnú nohavicu. Peču s pokrievkou, trochu podleju. No a nahoru zabodnu maličké kúsky slaniny - tedy po našem špeku. Krájím špek chladný, tím je zaručen malý tvar. Pozapichuji nahoru, po celé délce nohavice. Přelévám výpekem. Tak je zaručena šťavnatost. Mleté mix nebo jen vepřové. Přiznám se, že telecí mleté jsem ještě nedělala. Plním vajcem, někdy přidám sýr, papriku - podle toho co mám. Chce to trochu cviku zabalit, jde to natrénovat. Nejhorší smrt je z leknutí. Takže nebát se a jde to. Pěkný recept, trošku sušší, ale chutnalo by mi. Krásná fota! Obdivuji tvoji trpělivost a šikovnost!