Teľacie fašírky pečené v rúre fotorecept
Niekto nedá dopustiť na smažené fašírky, ja nedám dopustiť na pečené. Nemusím sa báť horúceho, pŕskajúceho oleja a je to aj zdravšie :-)
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
500 g (teľacie alebo iné) |
|
2 strúčiky |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Na obaľovanie: | |
1 ks |
|
|
|
(masť) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ako prvé si osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu na oleji/masti a necháme vychladnúť.
- 2
Mleté mäso (ľubovoľné) rozmrvíme do misky. Rožky namočíme do studenej vody, vyždímame ich a bez vody ich pridáme k mäsu. Pridáme vajíčko, 2 strúčiky cesnaku, ČL soli a mleté čierne korenie na špičku ČL. Nezabudneme pridať vychladnutú cibuľku a poriadne premiešame.
- 3
Nakrájame si tvrdý syr na kocky, z mäsovej hmoty odoberieme tak akurát do dlane a vytvoríme fašírku.
- 4
Vytvarované fašírky obalíme najprv v rozľahanom vajíčku a potom v strúhanke. Hotové fašírky ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
- 5
Na každú fašírku položíme plátok masla a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250 °C na 30 minút.
- 6
Syr trošku vytiekol, ale na chuti to neubralo. Ale ak máte nejaké tipy, ako zabrániť syru vytekať, tak sem s nimi :)
- 7
Podávať môžeme so zemiakovou kašou a ľubovoľnou zeleninou. Dobrú chuť. Poznámka: Z tohto množstva mi vyšlo 12 malých fašíriek.
Tiež fašírky:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu