Mäkučké buchty s lekvárom fotorecept
Foto: ancicka
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 dl vlažné |
|
1 dl vlažná |
|
1 dl |
|
450-500 g (Babičkina voľba) |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Do misky vlejeme vodu, mlieko a vsypeme droždie. Zamiešame a necháme trocha nabobtnať.
-
2
Pridáme olej, vajcia a časť preosiatej múky zmiešanej so soľou a s vanilkovým cukrom.
-
3
Pridáme zvyšnú múku a dobre premiešame. Cesto by malo byť také polotuhé.
-
4
Keď sa suroviny spoja, cesto vyberieme na dosku a prehnetieme.
-
5
Cesto vložíme do misky, trocha ju natrieme olejom.
-
6
Zakryjeme a necháme na teplom mieste podkysnúť.
-
7
Ked cesto zdvojnásobí svoj objem...
-
8
...vyložíme ho na dosku a rozdelíme na 12 rovnakých častí.
-
9
Z každej časti urobíme guľku a valčekom ju rozvaľkáme do oválu. Do stredu dáme trocha lekváru (alebo plnku podľa chuti), boky pri plnke ohneme do vnútra
-
10
a stočíme do rolky.
-
11
Uložíme na vymastený plech, zakryjeme mikroténom a aspoň 20 minút necháme podkysnúť.
-
12
Medzitým rúru nahrejeme. Potrieme koláčiky rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista.
-
13
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu