Kysnuté šišky
Kysnuté šišky

Kreple fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. februára 2019
Kreple (fotorecept)
Foto: ancicka

Z babičkovských receptov. Jemné, nadýchané.

Suroviny

2,5-3 dl
20 g
300 g
1/2 ČL
1 PL
3 ks
1/2 dl
2 PL
 (na vyprážanie)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske si z uvedených surovin vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto by malo byť nie príliš riedke, ale ani husté ako keď sa robí na koláč. To si už musí každá gazdinka podľa oka zvoliť.

    Kreple (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto pekne vykysne.

    Kreple (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom polievkovou lyžicou cesto zamiešame a po 1 lyžice kladieme do zohriatého oleja

    Kreple (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a z obidvoch strán vypražíme do zlatista.

    Kreple (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Povyberáme na papierovú utierku.

    Kreple (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové pocukrujeme práškovým cukrom.

    Kreple (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

atina47
Presne tak si je pamatuji, lzici se ukladaji do oleje, k tomu naslehany snih s dzemem, byla to dobrutka, ze bych si zitra pripomnela mladi.
haji
Pěkný receptík, celkem proveditelný, bez pracného vyvalování a vykrajování. S radostí bych ochutnala.
olinecka
Jasné u nás na Spiši ,kreple žiadne šišky.Anicka , dobrotu si spravila.
kuchticka
Moja mama taketo robievala a vsetci sme milovali mamu a tie jej dobroty. Na Morave robia take iste, len urobia doprostriedka jamku a po usmazeni tam daju dzem (marmeladu).

Zaujímavé video z archívu TV Varecha