Špagety s nivou
Špagety s nivou

Špagety s nivou a kukuricou fotorecept

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 5. februára 2019

Super rýchla večera. Špagety, niva, kukurica a pochutí si celá rodina...

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g semolinové
1 konzerva (sladká sterilizovaná)
120 g
cca 1 dl
1 téglik
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca s osolenou vodou s pár kvapkami oleja dáme variť podľa návodu špagety. Dala som semolinové z tvrdej pšenice, je to zdravšia alternatíva. Uvaria sa za 7-9 minút.

    Špagety s nivou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa varia špagety, pripravíme si nivovú omáčku. Na panvicu nalejeme mlieko a pridáme na tenké plátky nakrájanú alebo rozdrobenú nivu. Na miernom plameni za stáleho miešania ju zohrievame, kým sa celkom nerozpustí.

    Špagety s nivou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je niva rozpustená, omáčku ochutíme bazalkou, pridáme scedenú kukuricu, kyslú smotanu, zľahka premiešame a krátko spolu prehrejeme. Nesolíme, niva je dostatočne slaná.

    Špagety s nivou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omáčka je hotová.

    Špagety s nivou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sú špagety uvarené na "al dente" (na skus), scedíme ich.

    Špagety s nivou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme servírovať. Špagety naložíme na taniere, prelejeme teplou nivovou omáčkou a už len dobrú chuť prajem!

    Špagety s nivou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@Plk , ďakujem za komentár, niekedy tiež robievam aj s kuracími prsiami. Toto je taká základná verzia a každý si môže recept vylepšiť podľa svojej chuti... Ale kombinácia sladkej kukurice (samozrejme v sladko-slanom náleve) a nivy zostáva a jej chuť je nezameniteľná.
@Katkapo (6.2.2019 14:56)

Ďakujem za komentár. Kyslú smotanu (zvyčajne 10%) pridávam, aby omáčka bola krémovejšia, hutnejšia a mala jemnú sladkokyslú chuť. Je tiež ľahšie stráviteľná ako smotana sladká. Ale aj vaša verzia môže byť chutná:)
@Plk (6.2.2019 14:58)

presne si to trafil, varenie hodne potomka, ktory este chodi do skoly... preco nie, ved na niecom sa deti musia naucit varit, i ja ked som chodil do skoly som toto zvladol, ale vesat to na net? preco?
@Evelynba (6.2.2019 08:45)

Ďakujem za pekný komentár. Aj sladká kukurica sa predáva iba v mierne slanom/slanom náleve, takže sa s nivou celkom k sebe hodia a táto kombinácia chutí sa všeobecne považuje za lahodnú...
@Mirop (6.2.2019 17:17)

Ja sa skôr opýtam, prečo takýto jedovatý komentár? Môj 15 ročný syn si sem tiež občas príde pre niečo jednoduché, čo by dokázal uvariť sám, hlavne keď máme dlhý deň a z predošlého dňa zostalo málo. Teší sa, že keď večer prídeme z práce sa môžme venovať jemu a nie ešte vyvárať.
Toto je celkom normálny a jednoduchý recept/inšpirácia na "teplé jedlo".Niekomu tá kombinácia pasovat môže a niekomu zas vôbec,ale to je už vec chuti.Už som si velakrát všimla,ze tu na Vareche sa kukurica,respektívne recept/jedlo v ktorom je kukurica velmi kritizuje.Aj ked nechápem prečo :-/ Čo kukuricu jedia len zvieratá??? Je to celkom normálna potravina aj pre ludí pokial viem.A to že je v konzerve?-no kedže nie sme zvieratá,ju ani suchú ani surovú zjest nevieme.. Pekný den všetkým :-)

Pridaj komentár k receptu: