Pečené zemiaky - bryndza - slaninka fotorecept
Foto: Macka78
Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako ja, stačí ich len poriadne vyumývať, rozkrojiť na dve Zobraziť celý popisKombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako ja, stačí ich len poriadne vyumývať, rozkrojiť na dve polovice a upiecť... Už sa teším, keď si túto dobrotu upečiem z nových zemiakov a posypem májovou bryndzou...
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Zemiaky poriadne umyjeme a prekrojíme na polovice. Vložíme ich do pekáča alebo zapekacej nádoby, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pečieme cca 40 minút do mäkka, na záver zapečieme pod grilom 5 minút.
-
2
Medzitým si slaninku nakrájame na menšie kúsky a na slabom plameni vyškvaríme. Upečené zemiaky podávame s bryndzou (ktorú môžete rozmiešať s pochúťkou smotanou), slaninkou a nakrájanou lahôdkovou cibuľkou... Podávame najlepšie s kyslomliečnym nápojom.
i ja sa teším...:-)
:) :) :)
Ďakujem :)
No musíš dobehnúť...