Restované kuracie prsia na zelenine fotorecept
Tento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly Zobraziť celý popisTento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly obed.....
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks (bez kože) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL (maizena) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| menší kúsok | 
                                                             | 
                                                    
| cca 3 cm (čerstvý) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| (ľubovolný) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL (nemusí byť) | 
                                                             | 
                                                    
| (na dozdobenie) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé rezance. V miske zamiešame sójovú omáčku, med, solamyl, soľ a čierne korenie. Vložíme kúsky kuracieho masa, dôkladne premiešame a necháme aspoň 1 hodinku marinovať. Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé tenké rezance. Papriku rozkrojíme, vyberieme jadierka aj dužinu a nakrájame taktiež na rezance. Jarnú cibuľku a pór očistíme a nakrájame na kolieska. Zázvor a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja. Vložíme kuracie mäsko s marinádou a prudko restujeme asi 5 minút, aby sa prepieklo. Mäsko vyberieme a preloźíme do misky. Do woku nalejeme máličko oleja a začneme restovať najskôr mrkvu, jarnú cibuľku, pórik, cesnak, papriku a nakoniec zázvor, celé to trvá cca 2 minútky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Kuracie mäsko pridáme k zelenine, prilejeme vývar, rybaciu omáčku a dôkladne prehrejeme. Podávame s jazmínovou ryžou a nasekanou petržlenovou vňaťkou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Dobrú chuť!
 

                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Podobné fúze miluju. A díky Vareche jsem se naučila takéto kurací masko nevraždit zbytečně dlouhou úpravou.
Ja som taký špión... Ale nie, zbožňujem jednoduché a rýchle jedlá, kde ide veľa zeleniny....