Restované kuracie prsia na zelenine fotorecept
Foto: macka78
Tento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly Zobraziť celý popisTento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly obed.....
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks (bez kože) |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL (maizena) |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
menší kúsok |
|
cca 3 cm (čerstvý) |
|
3 strúčiky |
|
(ľubovolný) |
|
100 ml |
|
1 PL (nemusí byť) |
|
(na dozdobenie) |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na 1 cm hrubé rezance. V miske zamiešame sójovú omáčku, med, solamyl, soľ a čierne korenie. Vložíme kúsky kuracieho masa, dôkladne premiešame a necháme aspoň 1 hodinku marinovať. Mrkvu očistíme a nakrájame na dlhé tenké rezance. Papriku rozkrojíme, vyberieme jadierka aj dužinu a nakrájame taktiež na rezance. Jarnú cibuľku a pór očistíme a nakrájame na kolieska. Zázvor a cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
-
2
Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme lyžicu oleja. Vložíme kuracie mäsko s marinádou a prudko restujeme asi 5 minút, aby sa prepieklo. Mäsko vyberieme a preloźíme do misky. Do woku nalejeme máličko oleja a začneme restovať najskôr mrkvu, jarnú cibuľku, pórik, cesnak, papriku a nakoniec zázvor, celé to trvá cca 2 minútky.
-
3
Kuracie mäsko pridáme k zelenine, prilejeme vývar, rybaciu omáčku a dôkladne prehrejeme. Podávame s jazmínovou ryžou a nasekanou petržlenovou vňaťkou.
-
4
Dobrú chuť!
Podobné fúze miluju. A díky Vareche jsem se naučila takéto kurací masko nevraždit zbytečně dlouhou úpravou.
Ja som taký špión... Ale nie, zbožňujem jednoduché a rýchle jedlá, kde ide veľa zeleniny....