Medovo - sezamové sójové kocky
Sójové kocky varíme v osolenej vode 30 minút. Scedíme, necháme mierne vychladnúť a vyžmýkame...
Hlivový perkelt s mrkvou
Hliva nám pekne rastie, tak si na nej pochutnávame. Príprava a varenie je veľmi rýchle.
Hliva na smotane s polentou
Inšpiroval som sa receptom od šéfkuchárky z hotela Plejsy (keď som tam bol ja pred vyše piatimi...
Bravčové s horčicou
Nedavno sme zabijali, bravcoveho mam plnu mraznicku. Dneska som skusila nieco ine aby neboli stale...
Jarný zemiakový šalát
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú...
Grahamovo-ražné celozrnné slimáky
Dnes som upiekla celozrnné slimáky s rôznou posýpkou. Použila som múku celozrnnú ražnú hladkú, grahamovú...
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....
Aljašská treska so syrokrémom a šampiňónmi
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu a šampiňóny.
Jabĺčková pečienka
Ako mám nevariace obdobie, zdokonaľujem sa v rýchlosti prípravy jedla. :-) Tak sa nechajte inšpirovať....
Netradičný zemiakový šalát
Zemiaky, stopkatý zeler, syr balkánskeho typu, oregano, pažítka... Podávala som k pstruhovi...
Sičené hríby
Sušené hríby namočíme v teplej vode alebo vývare, kým nezmäknú. Potom ich posekáme mixérom nadrobno....
Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom
Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom...
Kuracie na ihle s hermelínom a reďkovkami
Jeden z mých experimentů, když už fakt nevím, co bych vařila a když potřebuji spotřebovat...
Tilapia nílska pod horčičnou čapicou
Moc ráda zkouším různé rybí recepty. Nemám k nim ale ráda omáčky. Tilapii mají...
Jemná vajíčkovo-šunková nátierka
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako...
Cícerový šalát so špenátom
No uz to prislo aj na mna. Hromada zbytocnych kil, treba s tym nieco robit....
Plnená roláda z mletého mäsa
Rada robievam rolády. Dajú sa z nich vytvoriť všelijaké obrazce a zdobia tanier za teplej úpravy...
Netradičná kombinácia - fotorecept
V spomienkach sa vraciam do čias maminej kuchyne, vybavujú sa mi jedlá, ktoré som už dlhšie nevarila....
Grilovaná sviečkovica s plnenými šampiňónmi
Jedlo, ktoré môžete pripraviť aj vonku na grile. :-)
Zapekaný baklažán
Je to môj vlastný recept, akákoľvek podobnosť s inými podobnými receptami je čisto náhodná... :-)
Tresčia pečeň po toskánsky
V denníku AHA je každý čtvrtek příloha, ve které vychází velký atlas ryb. V jeho...
Toastová roláda
Takáto roláda je výborná ako pohostenie pre návštevu, alebo taká pekná večera pre najbližších. A...
Kuracie s bryndzou
... májová bryndza, tento perfektný recept a aj tento spôsob pečenia kuracinky ma dnes inšpirovali.....
Kaša s brokolicou, kuraťom a kuskusom
Táto kaša je vhodná pre deti od ukončeného 6. mesiaca veku, ale iba pre tie,...
Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré
Jedna z variácií na kačacie prsia.
Chrumkavá pečeň s plátkami jablka a pomaranča
Túto pochúťku pripravujem z teľacej alebo bravčovej pečene. Pečeň nakrájam na plátky, okorením čerstvo mletým...
Posolské tajomstvo
Mäso pokrájame na rezne. V pôvodnom recepte je uvedené mäso z hov. sviečkovej, no môže sa...
Kliška marinovaná na zeleninke s vínom
Podobný recept uviedol Ital-Manuel na Prime, len použil kvalitné mäso a špeciálne červené víno Barolo, ktoré mi...
Baklažánové ravioli
Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička....
Koláč s fazuľkovými strúčikmi
Suroviny na cesto spolu zmiešame a uhnetieme cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky...
Zapekané zemiaky s bryndzou
Mám kvalitnú bryndzu od súkromníka, tak skúšam recepty z nej. Halušky a nátierka už bola,...
Mäsko v syrovo-nivovej omáčke
Tak toto jedlo pozná snáď každý, výborné a rýchle je aj s kuracinkou, ja som konkrétne tu...
Reďkovkový šalát, jarný
Tento šalátik som robila na žiadosť manžela. Všetký suroviny sú domáce a urodilo sa dostatočné množstvo redkoviek...
Špenát Anne
Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala. Pokúsila som sa ho...