Pirohy plnené pečenou tekvicou a tvarohom fotorecept
Foto: palokuchki
Recept na tieto pirohy som nasla na internete. Mame radi pecenu tekvicu, tak som ich vyskusala. Nam chutili, hadam sa zapacia aj niekomu z Zobraziť celý popisRecept na tieto pirohy som nasla na internete. Mame radi pecenu tekvicu, tak som ich vyskusala. Nam chutili, hadam sa zapacia aj niekomu z vas.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ja najradsej pouzivam butternut tekvicu. Tato tekvica ma tvar predlzenej hrusky a semienka ma iba v spodnej casti.
-
2
Tekvicu som ocistila, nakrajala a dala piect do rury 180C asi na 15minut. Medzitym ako sa mi piekla tekvica urobila som si cesto na pirohy.
-
3
Upecenu vychladnutu tekvicu som najprv roztlacila s tvarohom tlacitkom na zemiaky.
-
4
Tuto roztlacenu zmes som dala do mixera, posolila som ju
-
5
a rozmixovala som ju na jemnu kasu.
-
6
Plnku som porozdelovala na pripravene cesto a prikryla som ju druhym platom cesta. Cesto som pokrajala na stvorce a pospajala som boky.
-
7
Takto pripravene pirohy som ulozila na plech. Jeden plech som dala do mraznicky zmrazit. Ked boli pirohy zmrazene vlozila som ich do sacku.
-
8
Druhu cast piroh som uvarila v osolenej vode.
-
9
Do rozpusteneho masla som nasypala nasekanu bazalku a tymto maslom som poliala uvarene pirohy. Kto ma rad, moze si pirohy este ochutit kyslou smotanou.
Diskusia k receptu