Kuracie s Fajitas korením a jogurtom fotorecept
Foto: nazarboncuk
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Z olivového oleja a ostatných surovín urobíme marinádu, vložíme do nej mäso a necháme odležať v chladničke do druhého dňa.
-
2
Na olivovom oleji udusíme cibuľu.
-
3
Pridáme mäso a sprudka opečieme z oboch strán. Podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
-
4
Keď mäso zmäkne, vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme vodu alebo vývar a ešte chvíľu povaríme. V miske rozmiešame biely jogurt s trochou múky a rozriedime vodou. Pomaly vlejeme do omáčky a necháme prejsť varom.
-
5
Vložíme mäso a ešte chvíľu prehrejeme. Ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Môžeme podávať s ryžou alebo zemiakovou kašou.
@babkamt @katulik1986 Fajitas som kúpila náhodne v ázijskych potravinách v BA na Bajkalskej
www.searchgrid.org/index.php?lang=sk&cat=409&month...
www.searchgrid.org/index.php?lang=sk&cat=409&month...
Všetko,čo potrebuješ máš,možno okrem sušenej cibule (môžeš používať čerstvú).