Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme múku, vajíčko, soľ a strúhaný muškátový oriešok.
-
2
Vypracujeme polotuhé cesto.
-
3
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a krájame na dlhšie obdĺžniky.
-
4
Pripravíme si plnku suroviny na plnku.
-
5
Zmiešame bryndzu, kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Plnku dochutíme soľou a korením. Prípadne môžeme pridať aj mletú červenú papriku a nakrájanú cibuľu.
-
6
Na polovicu obdĺžnikov zo zemiakového cesta natrieme plnku. Okraje necháme voľné.
-
7
Cesto preložíme na polovicu a okraje zatlačíme.
-
8
Na obaľovanie si rozšľaháme vajíčko a pripravíme zmes strúhanky a syra 1:1. kapsy namočíme vo vajíčku, obalíme v zmesi syra a strúhanky. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatohneda. Podávame s čerstvou zeleninou a kyslou smotanou. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.
-
9
Robila som dvojnásobnú dávku. Vyšlo mi 13 veľkých kusov (asi ako dlaň). Inšpirované receptom z časopisu dobré jedlo.
Diskusia k receptu