Bryndzové kapsy fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 14. augusta 2011

Suroviny

500 g
1 ks
100 - 130 g, pol na pol
Plnka:
125 g
2 PL
Na obaľovanie:
1 - 2 ks
  strúhaný




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme múku, vajíčko, soľ a strúhaný muškátový oriešok.

    Bryndzové kapsy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme polotuhé cesto.

    Bryndzové kapsy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a krájame na dlhšie obdĺžniky.

    Bryndzové kapsy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si plnku suroviny na plnku.

    Bryndzové kapsy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame bryndzu, kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Plnku dochutíme soľou a korením. Prípadne môžeme pridať aj mletú červenú papriku a nakrájanú cibuľu.

    Bryndzové kapsy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na polovicu obdĺžnikov zo zemiakového cesta natrieme plnku. Okraje necháme voľné.

    Bryndzové kapsy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto preložíme na polovicu a okraje zatlačíme.

    Bryndzové kapsy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na obaľovanie si rozšľaháme vajíčko a pripravíme zmes strúhanky a syra 1:1. kapsy namočíme vo vajíčku, obalíme v zmesi syra a strúhanky. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatohneda. Podávame s čerstvou zeleninou a kyslou smotanou. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.

    Bryndzové kapsy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Robila som dvojnásobnú dávku. Vyšlo mi 13 veľkých kusov (asi ako dlaň). Inšpirované receptom z časopisu dobré jedlo.

Diskusia k receptu

sylvinka
@zirafninka1 ,strašne,ale strašne nerada robím zemiakové cesto...ale tento tvoj recept stojí za to,aby som sa s ním znovu "potrápila".Super.Vytešujem sa z tohto receptu.
zdezda
mňaaam, bryndza, už som si ich uložila :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia