Škoricová kaša s medovým kokosom fotorecept
Foto: pumaamravec
Milovníci škorice každého veku si na tejto kaši určite pochutia, navyše je posypaná na mede opečenom kokose. Naozaj lahodné raňajky či olovrant. :)
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Túto krupičnú kašu robím trochu netradične. Nalejeme mlieko do hrnca a ešte do studeného pridáme detskú krupicu, cukor a škoricu a necháme 10 minút napučať. Potom varíme na miernom ohni, kým kaša nezhustne.
-
2
Uvarenú kašu vylejeme do misky a navrch dáme roztopiť maslo.
-
3
Vrch posypeme škoricou.
-
4
V malom hrnčeku si ešte vytvoríme posyp. Med, kokos a škoricu začneme na miernom ohni ohrievať. Keď sa med dostatočne roztopí obalí kokos a on sa jemne na ňom opraží.
-
5
Opraženým kokosom posypeme kašu a podávame.
Diskusia k receptu