Kuracie tajomstvo fotorecept

tinca - fotkatinca, 18. augusta 2011
Kuracie tajomstvo (fotorecept)
Foto: tinca

Jeden z mojich obľúbených receptov, ktorý mám mimoriadne rada a dá sa robiť v dvoch verziách a prispôsobiť použitými koreninami, podľa chuti.

3-4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
 na obalenie
  na opečenie mäsa
3-4 ks , väčšia
1 ks bezstrukový /alebo 3-4 strúčky/
250 ml
Koreniny:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Kuracie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia naporcujeme na stredne veľké filety, neklepeme ich ani nesolíme a nekoreníme ! Všetky pochutiny prídu do smotany. Miesto kuracích prs môžeme použiť aj morčacie. Filety obalíme v hladkej múke a opečieme z oboch strán na oleji, aby sa zatiahli.

    Kuracie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame si cibuľu na väčšie lupene /nie na drobno/ a tiež cesnak. Na panvici a oleji upražíme cibuľu aby dostala zlato-hnedú farbu, potom pridáme cesnak, ktorý pražíme len chvíľu, aby nezhorkol.

    Kuracie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do smotany /má to byť len šľahačková/ pridáme sójovú omáčku a všetky koreniny, množstvá neuvádzam, každý si dá podľa chuti, dokonca je možné aj zmeniť druhy korenín. Do pripraveného pekáča začíname vrstviť, na spodok cibuľu /vyberáme ju dieravou lyžicou, aby nebolo zbytočne veľa tuku/, na to uložíme opečené kuracie filety a všetko zalejeme pripravenou smotanou s koreninami. Zakryté pečieme 10 min. pri 180 st.C, a odokryté ďalších 25 minút,kedy nám smotana krásne zhustne.

    Kuracie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a môžeme podávať, ja som urobila široké talianske rezance, ale veľmi sa hodia ako príloha aj halušky, zemiakové pyré, ryža proste ako komu chutí. Mäsko som ozdobila kolieskami vypraženej cibule, ktorú som predtým obalila v hladkej múke. Pýta sa aj zelená vňať. II.verzia je, že do opraženej cibule pridáme na štvrťky nakrájané čerstvé šampiňóny a ďalší postup je rovnaký. Tak dobrú chuť!

    Kuracie tajomstvo (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jerica
@tinca máš to krásne už len si prisadnúť, fotopopis super , rcp.sa mi páči mám rada cestoviny k mäsku len ja si ich robím sama , pre mňa je to zábavka , ukladám si MKK.
tatranka
Recept je pre mňa nový.Kuracie prsia robím na mnoho spôsobov,ale veru tento tvoj nepoznám.Páči sa mi a preto si ho ukladám do kk. A skúsim to aj s tými cestovinami.Minule,som nakúpila rôzne druhy,tak bude z čoho vyberať.
jerica
@tinca , pečieš to v rúre alebo na sporáku , ja si ho spravím so šampiňonom , mám tie hnedé sú výbornej vône a tá chuť len zvýrazní to papaníčko:-))
jerica
@tinca čítala som ako prvák , veď 180°; len na rúre si nastavím,mám rada prsia (kuracie) je s nimi rýchla práca aj je to chutné papaníčko .
2010
tinca, , velmi pekny recept a perfektne pofoteny.
tinca
ďakujem všetkým za pochvaly na rcp
klaura
to môže byť dobrotka ... aj ja si ukladám a že - by obed v nedeľu ? :)
tinca
@klaura aj ja som to robila v nedeľu na prievidzké hody. Tá chuť cibule, korenín a smotany je úžasná. Ja najviac milujem tú cibuľu, dávam jej dosť.
bejaja
výborný receptík a určite ho vyskúšam!
tinca
@zdenkaa ďakujem, verím že chutilo. Dá sa upraviť kombinovať no a príloha je na každom z nás.
jerica
@tinca máš to krásne už len si prisadnúť, fotopopis super , rcp.sa mi páči mám rada cestoviny k mäsku len ja si ich robím sama , pre mňa je to zábavka , ukladám si MKK.
tatranka
Recept je pre mňa nový.Kuracie prsia robím na mnoho spôsobov,ale veru tento tvoj nepoznám.Páči sa mi a preto si ho ukladám do kk. A skúsim to aj s tými cestovinami.Minule,som nakúpila rôzne druhy,tak bude z čoho vyberať.
jerica
@tinca , pečieš to v rúre alebo na sporáku , ja si ho spravím so šampiňonom , mám tie hnedé sú výbornej vône a tá chuť len zvýrazní to papaníčko:-))
jerica
@tinca čítala som ako prvák , veď 180°; len na rúre si nastavím,mám rada prsia (kuracie) je s nimi rýchla práca aj je to chutné papaníčko .
2010
tinca, , velmi pekny recept a perfektne pofoteny.
tinca
ďakujem všetkým za pochvaly na rcp
klaura
to môže byť dobrotka ... aj ja si ukladám a že - by obed v nedeľu ? :)
tinca
@klaura aj ja som to robila v nedeľu na prievidzké hody. Tá chuť cibule, korenín a smotany je úžasná. Ja najviac milujem tú cibuľu, dávam jej dosť.
bejaja
výborný receptík a určite ho vyskúšam!
tinca
@zdenkaa ďakujem, verím že chutilo. Dá sa upraviť kombinovať no a príloha je na každom z nás.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia