Foto: dorisa
Dnes som mala na obed vyprážanú cuketu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si cuketu.
-
2
Ošúpeme a zbavíme cuketu jadierok. Nakrájame na kolieska cca 1cm hrubé. Posypeme ich bylinkovou soľou, novým korením mletým a necháme odležať.
-
3
Keď je odležaná, zlejeme vodu, ktorú cuketu pustili.
-
4
Pripravíme si suroviny na trojobal.
-
5
jednotlivé kúsky cukety obaľujeme, najprv v múke...
-
6
...potom v rozšľahanom vajci( ja som pridala soľ a trocha mlieka)
-
7
... nakoniec strúhanke.
-
8
Takto obalíme všetky kúsky.
-
9
Potom ich vyprážame na panvici na rozpálenom oleji.
-
10
K cuketám som uvarila zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.
-
11
K jedlu som spravila šalátik, z uhorky, paradajky, cibule, cvikle, poliaty jablkovým octom, olivovým olejom a osolený.
-
12
Vypražené cukety dávame na kuchynskú utierku papierovu, aby vysala prebytočný tuk z vyprážania.
-
13
Dobrú chuť.
zemiačky s vňaťkou = veľké mňaaaam