Foto: bibia1
príprava
na 200 °C
Suroviny
|
|
, kukurica |
|
|
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
strúhaný |
|
, sladká paprika |
|
|
|
|
|
|
|
na zeleninu |
|
Dresing: | |
alebo jogurt |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Tekvičky si umyjeme a pozdĺž prekojíme. Vnútro opatrne vydlabeme veľkou lyzicou. Každú tekvicu pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením a pretlačeným cesnakom.
-
2
Na olivovom oleji speníme jemno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Prudko opečieme, osolíme, pridáme vegetu, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku a podusíme, ak treba podlejeme vodou. Keď je mäsko takmer hotové, pridáme nastrúhané vnútro tekvice a už len premiešame, aby sa spojili chute. Odstavíme z ohňa a už len necháme dôjsť pod pokrievkou.
-
3
Zemiaky necháme v šupke, dobre umyjeme, prekrojíme a okoreníme grilovacím korením na zeleninu. Naplníme tekvice mletým mäsom a postrúhame tvrdým syrom. Kukuricu si nakrájame na malé šulčeky, trošku osolíme. Všetko uložíme na potravinový papier na plech a dáme do trúby na 200 stupňovú teplotu. Pečieme, kým nie sú zemiačky mäkké a tekvice zosklovatené.
-
4
Kým sa nám zelenina pečie, pripravíme si dresing. Do kyslej smotany primiešame prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a prichutíme vegetou, oreganom a bazalkou.
-
5
A takto to vyzerá pekne upečené. Môžme si pripraviť ľahký šalátik pre chuť.
-
6
A môžeme podávať, dobrú chuť prajem.
ďakujem
som rada, že sa páči:)