
Brokolica zapečená s bryndzou a prosciuttom
Nemám rada, keď sú zapečené jedlá skôr dusené, ako zapečené. Ja najradšej takto naplocho......

Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde
Dnešný obed troška výdatnejší. rebierka som si priviezla z domova úplne čerstvé, takže chuť neporovnateľná...

Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive
Ďalšia chlapská lahôdka do „postupky“ vhodná pre všetkých gurmánov bez rozdielu pohlavia, veku a farby pokožky....

Vtáčence v hniezde
Nepokladám tento recept za vtip, alebo znevažovanie jedla. keď som to uvidela na nete, ...

Croque Madame
Jeden z najlepsich klasickych ( kaloricka bomba) francuzskych sendvicov spomenuty vo Wiki, Larousse Gastronomique, Julia...

Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob
Bravčová pečeň sa pripravuje často restovaním, , každý má svoj obľúbený spôsob, u nás...

Orechovo-syrová torta
Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď...

Kuracia pečienka zapečená v strúhanke
Takýto podobný recept som už dával z kuracích prs. Povedal som si prečo nie aj pečienka....

Pesto z rukoly na spaghetti
Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, ...

Pečené brambory se zelným salátem na řecký způsob
I takhle se dají upéct brambory, které jsem si zamilovala jako přílohu k zelnému salátu z...

Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu....

Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...

Nové zemiaky na smotane
Inšpiráciou mi boli Litovské zemiaky. Nie, nechýba tam písmenko "p":-)

Živánska v pekáči
Tento svoj recept robievam v lete a na jeseň dosť často, každý má svoj obľúbený spôsob,...

Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami
Velmi jednoduche, rychle a pritom vyborne jedlo ;-)

Židovské morčacie stehno na horčici a majoráne
Vybrala som na nedeľu jeden zo svojich osvedčených receptov židovskej kuchyne, morčacie stehno husto našpikované ...

Teplá nátierka z cukety a camembertu
Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná,...

Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...

Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

Zapečený hlávkový šalát
Mám veľa šalátu a tak som hľadala nejaký recept na hlavné jedlo. Našla som Zapekaný šalát...

Zeleninovo-ryžový nákyp
Varila som podla tohoto receptu. http://www. taste. com. au/recipes/35566/roast+vegetable+pie Tam to vyzera ovela lepsie ako na...

Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi
Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s domácimi...

Poğaça - kukuričné taštičky
Tieto poğaça su z kukuričnej muky v tvare taštičiek :-) Cesto je lahučké a velmi chutne....

Mätovo-cuketové rizoto
Opäť inšpirácia z prvej knihy od Ihnačáka, najobľúbenejšie rizoto :)) Zatiaľ chutilo všetkým

Cuketovo-tuniakové fašírky
Rýchla a zdravšia verzia fašírok, dokonca sú bez vyprážania a napriek tomu sú výborné.

Šmaľcovníky
Šmalec - čiže domáca bravčová masť. Ďalší recept z babičkinej kuchyne. Ako je už mnohým...

Šľahaný rezeň z bravčovej pečene
Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla, nenáročná na...

Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou
Tak takto vyzeral náš nedeľný obed.

Omáčka na gnocchi
Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy...