Bravčové na šťave v tlakovom hrnci fotorecept
Foto: kristinamia
Dnes máme na obed, mäso na šťave, uvarene v tlakovom hrnci s tarhoňou. Veľmi rada varím v tlakáči, tak sa chcem podeliť o skúsenosti Zobraziť celý popisDnes máme na obed, mäso na šťave, uvarene v tlakovom hrnci s tarhoňou. Veľmi rada varím v tlakáči, tak sa chcem podeliť o skúsenosti a pridať recept, ako to robím ja. Použila som stehno, lebo sme iné doma nemali a karé je dosť delikátne na takúto prípravu, odporúčam však použiť lopatku.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 - 700 g |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
1 kocka |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
2-3 lyžice |
|
|
|
2-3 lyžice (alebo masť) |
|
Postup
-
1
Cibuľku orestujeme na oleji, alebo masti do sklovita.
-
2
Pridame maso a orestujeme. Ochutime korenim, bujon, sol, cierne mlete korenie a paprika. Premiesame a podlejeme vodou, cca 1 liter. Alebo podla toho, ako ma kto rad stavu, my ano, tak davam vody viac.
-
3
Pridame mrkvu nakrajanu na kocky a tlakovy hrniec uzavrieme.
-
4
Hrniec nechame natlakovat na silnom stupni pary, stisime a nechame varit 45 minut. Vyrobca odporuca 30 minut, ale mne sa viac paci, ked je masko makksie.
-
5
Po 45 minutach, hrniec odtlakujeme a otvorime. Takto vyzera masko po otvoreni tlakoveho hrnca.
-
6
Vopred som si pripravila mrazenu kukuricu a hrasok. Mrazena sa mi zda ekonomickejsia, nie je taka draha, zachova si vitaminy a nemusim vzdy minut vsetko, ako pri konzerve. Kolko potrebujem, tolko pouzijem. Rozmrazi sa velmi rychlo, ked ju zalejeme vriacou vodou.
-
7
Zeleninu pridame k masu a este trochu povarime.
-
8
Medzitym si pripravime zatrepku, 3-4 lyzice hladkej muky zmiesame s vodou. Ja si vzdy pripravim zatrepky viac a podla potreby potom dolievam a zahustujem.
-
9
Hotovo. Servirujeme s ryzou, tarhonou, slovenskou ryzou, alebo so zemiakovou kasou. Dobru chut.
a hovadzie varim 45 min. a ostatny postup = ako som napisala vyssie,
vela dalsich chutnych jedal v tlakovom hrnci navar a pekny den ti zelam ☺