Patizón ako guláš, rezeň a paprikáš do 30 minút fotorecept
Foto: frezia68
Mám 3 mladé patizóny,ostatné som rozdala.Veď aj tak budem mať obed na 3 - 5 dní,ale výhodou je,že obed je raz-dva. Mäsožravci nech nečítajú,ale Zobraziť celý popisMám 3 mladé patizóny,ostatné som rozdala.Veď aj tak budem mať obed na 3 - 5 dní,ale výhodou je,že obed je raz-dva. Mäsožravci nech nečítajú,ale dnešný guláš je pre mňa ozaj chutný.Zajtra pridám rezeň a neskôr paprikáš,veď sa nedá všetko naraz :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na omastok dám nakrájanú cibuľu,restujem,pridám rascu,potom cesnak,červenú papriku a podlejem vývarom (vodou ).Pridám nakrájaný patizón na kocky,ošúpem len okraje,je mladý a čerstvý.Hneď pridám strúhaný zemiak,papriku zelenú,červenú,aj štipľavú,po zovretí aj paradajky a nechám pomaly vrieť.Na obrázku chýba zemiak,ale guláš treba zahustiť.
-
2
Asi za desať min. ochutnám,či je patizón mäkký,lebo chcem trocha chrumkavý a nie kašu.Asi za 20 min. som pridala trocha strúhaný tvrdý syr (mala som zvyšný,tak len pre chuť) a trocha majoránky,petržlenovú vňať a hotovo. Varíme rýchlo,zdravo a chutne :-)))
-
3
Na paprikáš som dala restovať na masť cibuľu,po orestovaní som podliala trochou vody,aby sa rozvarila a paprikáš zahustí.Keď sa voda vydusila, posypala som mletou červenou paprikou a hneď zaliala silnejším mäsovým vývarom. Patizón je bez chuti,chcela som ho trocha vylepšiť. Pridala som na kocky nakrájaný mladý patizón , štipľavú papričku,asi po 15.-ich min. soľ,MČK,trocha horčice.Zahustila som zemiakovým škrobom a a smotanou.Uvarila som bezlepkové cestoviny a obed bol za 25 min. hotový.
-
4
Na rezne som nakrájala patizón na plátky asi 1,5 cm. Bol mladý,semená sú ešte nedozreté,tak som ich nechala.Cesnak mám rada a patizón je bez chuti,tak som pretlačené 2 strúčiky zmiešala so soľou,pridala lyžicu oleja a potrela každý plátok z jednej strany a poukladala som ich na seba.
-
5
Asi za 15 min. som cesnak odstránila-ochutené už boli a obalila v kukuričnej krupici.Strúhanku bezlepkovú som nemala,tak som urobila cestíčko z vajec,trocha krupice a bezlepková múka na trocha masti som vysmažila.Uvarila som zemiaky s mrkvou,urobila kašu a obed bol hotový do 30 min.
-
6
Ešte jeden väčší patizón ma čaká v chladničke,lebo kamarátka odmietla,z toho budú placky a fašírky,ale zatiaľ si urobím pauzu a dnes (veď je nedeľa) bude kurča,lebo nie som vegetarián :-).Dnes ma zobudil dážď a mraky neveštili pekný deň,ale všetkým prajem slnko v duši a dobrú chuť :-)))
5*
varíš zdravo..rýchlo..chutne..
pochváliť je nutné..
potešenie moje..
však nerozdávaj tie od prírody chutné aj kvalitné pre zdravie zdroje..
v suchu vydržia -ak sú zdravé-mesiace..
my dnes máme prívarok patizonový so smotanou..
cukety..patizony..tekvice sú veľmi častou súčasťou nášho jedálnička ..a stále chutia v rôznych obmenách..
Cvaľim tote recepti bo kediška som i ja robel zos totich patizonov toto co Ti a bulo to bars dobre i kedz mi tam furt coška chibelo. A prišol som na to co. Stačelo patizoni prehnac pres šviňu a už temu ňič nechibelo. A ešci popri temu som navecej prišol na dobri sposob jak uskladnic patizoni na žimu. Šviňa išla do mrazničky a kedz som dostal chuc ta som zaš mohol robic guľaš abo rizky abo paprikaš i na šnicľe še ušlo. Neda še inakši ľen dac pejc hvezdiček. Šumni večar.
a každý raz keď príde, všetko kontroluje...srdiečko, čo narástlo, čistá babi..:-)
A okrem toho máš dobrý pocit,že vieš,že je to naozaj BIO.Teda aspoň ja ničím nestriekam