Bravčová panenka plnená pórom fotorecept

jeery - fotkajeery, 19. septembra 2015
Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept)
Foto: jeery

Vyskúšal som panenku naplniť pórom a nedopadlo to zle.Dobre chutí i vyzerá za studena.

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
1 kg
0,15 kg
0,1 kg
0,1 l
0,2 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Širokým nožom urobíme v panenke kapsu a mäso osolíme a okoreníme aj z vnútra.Kapsa musí byť dostatočne veľká .Dlhší pór prerežeme na dve časti (tuhú vňať odrežeme).Panenku naplníme pórom a syrom.Starší a tuhší pór blanšírujeme.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Špáradlom kapsičku v panenke zaistíme, aby sýr nevytiekol. Panenku obalíme do šunky pod ktorú dáme mladé výhonky rozmarínu.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Panenku pečieme v vyhriatej trúbe pri 180°C asi 30 minút.Za túto dobu rozvarime očistené zemiaky porezané na menšie kúsky s trochou soli.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky scedíme,pridáme mlieko a roztlačíme na kašu.Dochutíme podľa chuti.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Panenku krájame ostrým nožom na plátky a podávame s zemiakovou kašou, ozdobené bylinkami.Po vychladnutí sa dá dobre využiť aj ako súčasť studené kuchyne.

    Bravčová panenka plnená pórom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: