Vyskúšal som panenku naplniť pórom a nedopadlo to zle.Dobre chutí i vyzerá za studena.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
1 kg |
|
0,15 kg |
|
0,1 kg |
|
0,1 l |
|
0,2 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Širokým nožom urobíme v panenke kapsu a mäso osolíme a okoreníme aj z vnútra.Kapsa musí byť dostatočne veľká .Dlhší pór prerežeme na dve časti (tuhú vňať odrežeme).Panenku naplníme pórom a syrom.Starší a tuhší pór blanšírujeme.
-
3
Špáradlom kapsičku v panenke zaistíme, aby sýr nevytiekol. Panenku obalíme do šunky pod ktorú dáme mladé výhonky rozmarínu.
-
4
Panenku pečieme v vyhriatej trúbe pri 180°C asi 30 minút.Za túto dobu rozvarime očistené zemiaky porezané na menšie kúsky s trochou soli.
-
5
Zemiaky scedíme,pridáme mlieko a roztlačíme na kašu.Dochutíme podľa chuti.
-
6
Panenku krájame ostrým nožom na plátky a podávame s zemiakovou kašou, ozdobené bylinkami.Po vychladnutí sa dá dobre využiť aj ako súčasť studené kuchyne.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu