Bravčová krkovička na kapii s kapustou a kuracími kúskami fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tento recept mám od uja Paľa.(Už som raz opísal jeho baštu z bravčovej pečienky.) Tento recept som skúšal s viacerými zmenami no vždy som Zobraziť celý popisTento recept mám od uja Paľa.(Už som raz opísal jeho baštu z bravčovej pečienky.) Tento recept som skúšal s viacerými zmenami no vždy som sa vrátil, k pôvodnej verzii.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny kuracie prsia mi nevošli do záberu.
-
2
Cibuľu očistím a nakrájam na drobno. Dám ju s trochou oleja do väčšieho hrnca, v ktorom sa to bude variť.
-
3
Cesnak očistím a posekám. Kapiu nakrájam na drobné kúsky a s baraními rohmi.
-
4
Očistené mäso si nakrájam na 3 - 4 cm kúsky.
-
5
Všetko mám pripravené môžem variť. Cibuľu v hrnci podusím do sklovitá. Teraz dám cesnak nechám ho nech zavonia. Potom pridám papriky nechám chvíľu podusiť. Paprika za chvíľu pustí farbu. Pekne nám zafarbí aj cibuľu do červena.
-
6
Teraz pridám krkovičku a nechám ju zatiahnuť a miešam.
-
7
Keď sa mäso zatiahlo pridám kapustu aj s nálevom. Premiešam okorením čerstvo pomletým korením, trochu osolím, premiešam a prikryjem nech sa dusí. Ta kapusta ma dobrú chuť a ohromné ochutí mäso. Zatiaľ si očistím zemiaky nakrájam a uvarím v slanej vode. Keď sú zemiaky uvarené vodu všetku nevylejem, nechám asi pol litra na riedenie jedla ak je moc husté.
-
8
Ďalej si počas dusenia bravčového mäsa, umyté kuracie prsia pripravím. Nakrájam na 3 - 4 cm kúsky. Krkovička asi tak po 45 minútach začína mäknúť a je to dosť husté, tak podlejem vodou zo zemiakov nie moc. Keď sa znovu rozvarí pridám kuracie kúsky. Nechám variť asi 10 minút a do hrnca prilejem pasírované paradajky. Povarím ešte asi 5 minút ochutnám, pripadne ešte okorením a osolím. Máme hotovo odstavím zo sporáka nechám postať 15 minút nech prejdú chute.
-
9
Môžem servírovať. Na tanier dám uvarené zemiaky a kapustu s dvojakým mäsom. Ta kapusta a kapia s troškou korenia spravia ohromnú chuť. Baranie rohy to spravia mierne pikantné. Varite to podstate v jednom hrnci. Takže ak Vás to oslovilo, ták prajem dobrú chuť.
oblízať všetkých 5 prstov, tanier a 5*
len sa hned najesť :-)
äčšinou kupujem ( majú aj v Lídli, ináč).